AirPods Pro

Kun Apple toi markkinoille AirPods Pro -nappikuulokkeet, olivat ne kauan odotettu tuote ja päivitys aiemmista AirPods-kuulokkeista. Näissä täysin langattomissa Apple AirPods Pro -kuulokkeissa on uusi design – ja myös uusi hintalappu.

Toisin kuin aiemman sukupolven mallissa, näissä kuulokkeissa on aktiivinen vastamelutoiminto, joka tekee kuulokemallista huomattavasti modernimman aikaisempiin AirPods-kuulokkeisiin verrattuna.

Tässä artikkelissa käymme läpi Applen Airpods Pro -kuulokkeiden hyvät ja huonot puolet! AirPods Pro hinta vaihtelee yleisesti 229 eurosta 279 euroon.

Kenen kannattaa ostaa Apple AirPods Pro -kuulokkeet?

Ne Apple iPhone-käyttäjät, jotka haluavat täysin langattomat kuulokkeet, saavat näistä kuulokkeista eniten irti. Nämä kuulokkeet ovat myös paras valinta uusimpien iPhone-mallien käyttäjille.

Nämä kuulokkeet ovat lisäksi paras valinta sellaiselle käyttäjälle, joka haluaa ehdottomasti täysin langattomat nappikuulokkeet, joissa on aktiivinen melunvaimennus. Aktiivinen melunvaimennus ei ole vielä yleistä täysin langattomissa nappikuulokkeissa, pois lukien esim. Beatsin tai Sonyn uusimmat mallit.

Kolmas käyttäjäryhmä on ehdottomasti urheilijat ja kuntoilijat. Nämä kuulokkeet pysyvät silikonitulppien ansiosta korvassa ilmiömäisen hyvin kesken kovimmankin juoksutreenin ja niiden hienkestävyysominaisuus tekee niistä oivan valinnan treenaajalle.

Miten käytät Apple AirPods Pro -kuulokkeita?

Kun otat kuulokkeet ensimmäisen kerran käyttöön, suosittelemme testaamaan silikonitulppien eri kokojen istuvuutta omaan korvaasi. Kuulokkeiden mukana tulee 3 eri kokoa olevat silikonitulpat. Liian isot tulpat painavat korvaasi ja liian pienillä tulpilla kuulokkeet taas tippuvat korvistasi.

Kuulokkeiden käyttöönotto on todella helppoa: kun olet yhdistänyt ne puhelimeesi, ovat ne saman tien käytössäsi ilman lisäasennuksia tai sovellusten lataamista.

Mikäli haluat säätää vastamelutilaa tai laittaa transparency-asetuksen päälle, pystyt valitsemaan sen puhelimesi bluetooth-asetuksista. Transparency-tila antaa sinulle mahdollisuuden kuulla musiikin läpi esimerkiksi pysäkkien kuulutukset julkisessa liikenteessä.

Äänen hallinta näillä kuulokkeilla on todella helppoa. Voit toistaa tai keskeyttää musiikintoiston painamalla kevyesti kuulokkeen varressa olevaa tunnistuskohtaa. Kaksi kertaa painamalla pääset siirtymään eteenpäin ja kolme kertaa painamalla taaksepäin.

Pitkällä painalluksella voit vaihtaa kätevästi aktiivisen melunvaimennustilan ja transparency-tilan välillä. Kuulokkeet toimivat saumattomasti yhteen Sirin kanssa, joten voit ohjata äänentoisto Siri-toiminnon avulla ilman, että sinun tulee ottaa iPhone esille.

Miten yhdistät kuulokkeet iOS-laitteeseen?

Kun otat kuulokkeet pois kotelostaan ja laitat ne korviisi, kuulokkeet yhdistyvät iOS-laitteeseesi automaattisesti ensimmäisen kerran jälkeen.

Ensimmäisellä kerralla sinun tulee avata kuulokkeiden kotelo ja pitää niitä iOS-laitteen lähellä. iOS-laitteesi, kuten iPhone näyttää tämän jälkeen kotivalikossa kuulokkeet ja painallusmahdollisuuden ”Yhdistä”. Tämän jälkeen voit vielä määritellä Siri-toiminnon.

Mikäli iOS-laitteessasi on valmiiksi Siri-toiminto päällä, toimii se automaattisesti myös AirPods Pro -kuulokkeissasi. Mikäli Siri-toiminto ei ole päällä laitteessasi, laite ohjaa sinut automaattisesti asetusten läpi.

Yhdistämisen jälkeen kuulokkeet rekisteröityvät iCloud-tilillesi muiden Appelen laitteidesi joukkoon.

Miten yhdistät kuulokkeet Android-laitteeseen?

AirPods Pro -kuulokkeet toimivat myös muilla kuin Applen laitteilla. Android-laitteella sinun tulee mennä Asetusten kautta Bluetooth-yhteyteen.

Tämän jälkeen voit avata kuulokkeiden kotelon kannen, mutta älä poista kuulokkeita kotelosta vielä. Pidä sitten kotelon takana olevaa painiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu.

Tässä vaiheessa Android-laitteessasi pitäisi näkyä Bluetooth-laitteiden listassa AirPods Pro. Valitsemalla ne listasta yhdistyvät kuulokkeet Android-laitteessasi.

Kaikki muut AirPods Pro -kuulokkeiden ominaisuudet, kuten aktiivinen vastamelutoiminto ja transparency-tila, toimivat myös Android-laitteella, pois lukien Siri-toiminto.

Miten AirPods Pro -kuulokkeet eroavat alkuperäisistä AirPods-kuulokkeista?

Pro-kuulokkeiden paras etu alkuperäiseen ensimmäisen sukupolven malliin on korvakäytävän tukkiva malli eli silikonitulpalla varustettu nappikuuloke. Tämä ominaisuus vaimentaa ympäröivää melua jo itsestään. Tämä yhdistettynä aktiiviseen melunvaimennustilaan mahdollistaa sen, että voit laskea äänenvoimakkuutta korvallesi ystävällisemmäksi.

Yleisesti Pro-kuulokkeiden äänenlaatua on kehuttu paremmaksi kuin alkuperäisen, ensimmäisen sukupolven AirPods-kuulokkeiden. Apple AirPods Pro -kuulokkeet ovat siten erinomainen valinta ensiluokkaisesta äänenlaadusta nauttiville.

Kuulokkeet istuvat myös monen käyttäjän korvaan paremmin kuin alkuperäinen malli. Kolmea eri kokoa olevat silikonitulpat auttavat jokaista käyttäjää löytämään itselleen sopivan koon.

Ovatko AirPods Pro vedenkestävät?

Nämä kuulokkeet ovat hien- ja roiskeenkestävät, mutta ne eivät ole vedenkestävät siinä mielessä, että voisit sukeltaa tai mennä uimaan niiden kanssa. Sen sijaan kaatosade tai rankan treenin aiheuttama hiki eivät hetkauta näitä kuulokkeita!

Miltä AirPods Pro -kuulokkeet kuulostavat?

Kuulokkeiden äänenlaatua on parannettu ja elementit on uusittu eli ne kuulostavat paremmalta kuin ensimmäisen sukupolven AirPodit. Kuulokkeiden bassoa on parannettu ja keski- ja ylä-ääniä on selkeytetty. Kuulokkeiden kautta saat puhelimeesi tai iOS-laitteeseesi taajuuskorjaimen myös äänenlaadun säätämiseksi.

Luonnollisesti aktiivisen melunvaimennustilan myötä ympäröivän maailman hälinä jää lähes täysin pois, mikä parantaa kuuntelukokemusta.

Ovatko AirPods Pro hankkimisen arvoiset?

Mikäli sinulla on iPhone, AirPods Pro -kuulokkeet ovat ainoat suositeltava hankinta: hintaero tavallisiin AirPodseihin ei ole suuri ja Pro-kuulokkeissa on huikeita ominaisuuksia, kuten melunvaimennus. Lisäksi huomattavasti paremman äänenlaadun takia kannattaa hankkia juurikin AirPods Pro -kuulokkeet

Katso täältä muita iPhone kuulokkeita

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter

Saatat pitää myös näistä: