AKG kuulokkeet

AKG eli AKG Acoustics perustetiin Itävallassa Wienissä vuonna 1947. Sen perustivat Rudolf Goerike ja Ernst Pless. Yhtiön nimi oli alun perin Akustische und Kino-Geräte Gesellschaft m.b.H. Yhtiö on kuulunut Harman International Industriers -konserniin vuodesta 1994. Harman International Industries on nykyisin Samsung Electronicsin tytäryhtiö. Yhtiö siirtyi Samsung Electronicsin omistukseen vuonna 2017.

Nykyisin yhtiön pääkonttori sijaitsee Los Angelesissa Kaliforniassa, jossa se on ollut vuodesta 2017 alkaen. Tätä ennen yhtiön pääkonttori oli Wienissä Itävallassa. Yhtiöllä on noin 170 työntekijää.

AKG:n tuotevalikoima: studioiden vakiovarusteita

AKG:n mikrofoneista C 414 -kondensaattorimikrofoni on erittäin suosittu ammattilaisten käytössä studioissa. AKG:n tuotteita onkin käyttäneet monet supertähdet. Esimerkiksi AKG:n D330-mikrofoni oli ABBA:n käyttämä solistimikrofoni ja C535-mikrofonista tehtiin kultainen versio Frank Sinatralle. Myös Coldplay-yhtyeen Viva La Vida -albumin lauluista suuri osa äänitettiin käyttäen C 414 -mikrofonia.

AKG toi ensimmäiset kuulokkeensa markkinoille 1959. Tämä K50-malli oli maailman ensimmäinen supra-aural-mallinen kuulokepari. AKG:n kuulokkeet ovat suosittuja myös studioammattilaisten keskuudessa, ja niitä käytetään ympäri maailman musiikintekijöiden keskuudessa. AKG:lla onkin useita, studiokäyttöön tarkoitettuja kuulokemalleja.

Vuodesta 2012 alkaen DJ-artisti Tiësto on tehnyt yhteistyötä AKG:n kanssa suunnitellen muun muassa kuulokemalleja AKG:lle. Nykyisin Tiëstön suunnittelemien kuulokkeiden myynti on kuitenkin lopetettu Euroopassa.

AKG:n kuulokkeet kuluttajille

AKG kuulokkeet

Vaikka AKG:n kuulokkeet oli alun perin suunniteltu ammattilaisten käyttöön, tekee AKG kuulokkeita myös kuluttajille kotikäyttöön. AKG:n kuulokkeita onkin kehuttu juuri siitä, että niiden avulla kuluttajat saavat ammattilaistasoisen äänentoistoelämyksen.

Malleissa on niin langallisia in-ear-kuulokkeita kuin langattomia on-ear-vastamelukuulokkeita. AKG tekee kuulokkeita myös emoyhtiön tuotteisiin. Nykyisin uusimpien Samsung-puhelinten, kuten Galaxy S10+ ja Note 10 -mallien mukana tulee AKG:n kuulokkeet.

AKG:n kuulokkeet ovat tunnettuja niiden korkealuokkaisesta äänentoistosta myös kuluttajamalleissa. AKG:n kuulokkeita on kehuttu referenssitasoisesta äänentoistosta, jossa on täyteläinen basso ja sävykkäät keskiäänet. Lisäksi AKG:n kuulokkeet, myös pääpantamalliset, ovat todella kevyet, joten ne eivät paina korviasi tai laukussasi pakattuna. AKG:n on-ear tai over-ear-malliset kuulokkeet painavatkin yhteensä vain n. 200 grammaa.

Kaikki AKG langattomat kuulokkeet toimivat luotettavalla bluetooth-yhteydellä. Useimmissa malleissa on erityisominaisuuksia, kuten vastamelutoiminto tai säädettävä äänentoistomahdollisuus.

AKG toi täysin langattoman kuulokemallinsa markkinoille keväällä 2020, mutta tällä hetkellä tätä N400-mallia ei ole vielä saatavilla Euroopasta.

AKG:n kuulokkeissa on useaan eri hintakategoriaan soveltuvia malleja, ja halvimmat mallit lähtevätkin n. 60 eurosta.

AKG:n kuulokkeet toimivat yhteen saumattomasti useimpien älypuhelinmallien kanssa sovelluskaupasta ladattavalla AKG App -sovelluksella. Sovelluksen avulla voit säätää muun muassa kuulokkeiden äänentoistoprofiilia ja muita asetuksia. Sovellus löytyy niin Android-puhelimien kuin Apple-puhelimien sovelluskaupasta.

AKG N60NC – langattomat vastamelukuulokkeet

AKG:n N60NC-malli on yksi yhtiön suosituimmista malleista. Näissä kuulokkeissa on korkeatasoinen vastameluominaisuus. Kuulokkeiden vastameluominaisuus on niin tehokas, että se minimoi lähes kaikki ympäristön äänet. Voit siten keskittyä rauhassa musiikkiin ilman häiriötekijöitä.

Nämä AKG bluetooth kuulokkeet toimivat saumattomasti yhteen puhelimesi kanssa ja voit vastata puheluun yhdellä napin painalluksella ilman, että joudut etsimään puhelimesi laukusta tai taskustasi.

Vaikka kuulokkeet ovatkin on-ear-malli pääpannalla, ovat ne niin kutsutun 3D-taitteluominaisuutensa takia erittäin kompaktit. Kuulokkeet menevät jopa taskukokoon ja sopivat erinomaisesti matkakäyttöön.

N60NC-kuulokkeissa on huipputehoinen akku, joka kestää 15 tuntia, jos bluetooth ja aktiivinen melunvaimennustila on päällä, ja jopa 30 tuntia ilman bluetooth-yhteyttä. Kuulokkeet toimivat USB-latauksella, jolloin paristoista ei tarvitse huolehtia.

AKG langattomat in-ear kuulokkeet: N200 Wireless

Vaikka AKG:n täysin langatonta kuulokemallia ei ole vielä saatavilla Euroopasta, on AKG:n N200 Wireless langattomat in-ear kuulokkeet erinomainen valinta siroista ja kevyistä kuulokkeista tykkäävälle. Kuulokkeet painavat yhteensä vain 15,6 grammaa.

Näissä kuulokkeissa on referenssitasoinen äänentoisto ja AKG itse mainostaakin, että nämä kuulokkeet tarjoavat ”parasta mahdollista äänenlaatua tinkimättömästi.”

Näissä langattomissa kuulokkeissa on erittäin hyvä akunkesto, sillä akku kestää jopa 8 tuntia. Voit siten käyttää kuulokkeita koko työpäivän ajan lataamatta niitä kertaakaan. Lisäksi saat 10 minuutin pikalatauksella yhden kokonaisen tunnin lisäkuunteluaikaa.

In-ear-kuulokkeet yhdistää niskan takana menevä kaapeli, joka on muotoiltu ergonomisesti siten, että kuulokkeet pysyvät korvissasi mahdollisimman hyvin. Kuulokkeet yhdistävässä kaapelissa on pieni, kolmen painikkeen yleiskaukosäädin, joten musiikin keskeyttäminen tai puheluihin vastaaminen käyvät helposti.

Tutustu myös näihin