Beats kuulokkeet

Beats Electronics LLC on yhdysvaltalainen vuonna 2006 perustettu kuulokkeiden ja kaiuttimien valmistaja, jonka Apple Inc. on omistanut vuodesta 2014 alkaen. Beats-yhtiön hankinta oli kauppahinnaltaan suurin Apple Inc.:n tekemä yrityskauppa, sillä kauppahinta oli n. 3 miljardia dollaria. Nykyisin Beats toimii siten Apple Inc.:n tytäryhtiönä. Ennen Applea HTC oli yksi suurimmista Beatsin omistajista, mutta HTC luopui omistusosuudestaan hiljalleen vuonna 2012.

Beats yhtiö tunnetaan myös nimellä Beats by Dr. Dre tai Beats by Dre. Se erottuu lukuisista muista kuuloke- ja kaiutinvalmistajista erityisesti sen historian perusteella. Beatsin ovat nimittäin perustaneet tunnetut musiikin ammattilaiset Dr. Dre ja Jimmy Iovine. Yhtiön taustalla on ollut tahto tehdä laadukkaita kuulokkeita musiikin kuunteluun.

Dr. Dre tunnetaan erityisesti menestyksekkään artistiuran luoneena räppärinä, mutta myös Eminemin sekä 50 Centin tuottajana. Jimmy Iovine puolestaan on yksi maailman menestyneimpiä musiikkituottajia, joka tunnetaan myös kuuluisan Yhdysvaltalaisen Interscope Records -levymerkin perustajana. Dr. Dren ja Iovinen urasta musiikkialalla, joka lopulta johti Beats-kuulokkeiden syntymiseen, on vuonna 2017 tehty dokumentti The Defiant Ones – Timantinkovat, joka on katsottavissa mm. Netflixissä.

Yhtiön päämaja on Kaliforniassa Culver Cityssä. Yhtiöllä on yhteensä noin 700 työntekijää. Beatsin liiketoimintaan kuului aiemmin myös Spotify:n kaltainen musiikin suoratoistopalvelu Beats Music. Tämä kuitenkin lakkautettiin yhtiön sulautuessa osaksi Applea, jolloin Apple julkisti oman Apple Music -suoratoistopalvelun.

Beats tuotteet

Yhtiön tuotteisiin kuului alun perin Beats by Dre -kuulokkeet. Dr. Dren kerrotaan sanoneen suunnitteluvaiheessa, että hän halusi luoda kuuntelijoille sellaiset kuulokkeet, joilla kuuntelijat voisivat kuulla musiikin niin kuin hän sen kuulee. Suurin ero muihin kuulokkeisiin Beatsin kuulokkeissa oli se, että niissä oli paljon enemmän bassoa kuin muissa kuulokkeissa, jolloin ne sopivat erityisesti hiphop- ja pop-musiikin kuunteluun. Kuulokkeet ovat tänäkin päivänä Beatsin päätuote.

Myöhemmin vuonna 2012 Beats toi markkinoille myös vastamelukuulokkeet ja kannettavan kaiuttimen, jotka kuuluvat yhä Beatsin tuotevalikoimaan. Beatsin kannettava kaiutin Beats Pill onkin yksi markkinoiden suosituin bluetooth-kaiutin malli: sen akun kesto on huikeat 12 tuntia, ja se on niin kompakti, että se mahtuu helposti naisten käsilaukkuun.

Beats tekee myös yhteistyötä autovalmistajien kanssa. Beats solmi jo vuonna 2011 sopimuksen autovalmistaja Chryslerin kanssa tuottaen 10-osaisia äänentoistojärjestelmiä sen automalleihin. Nykyisin Beats-äänentoistojärjestelmää on muun muassa Fiatin, Dodgen, Jeepin, SEATin ja Volkswagenin automalleissa.

Applen yrityskaupan jälkeen Beats-tuotteet on suunniteltu yhteensopiviksi Apple-tuotteiden kanssa. Tätä ei kuitenkaan pidä pelästyä, sillä ne toimivat saumattomasti myös muiden valmistajien tuotteiden kanssa. Beats-tuotteissa on kuitenkin Apple-tuotteille ominaisia lisäosia ja muita ominaisuuksia.

Useat julkisuuden henkilöt ovat sijoittaneet Beats-yhtiöön. Tällaisia ovat muun muassa koripalloilija James LeBron ja Black Eyed Peas -yhtyeestä tuttu laulaja will.i.am. Beats on tehnyt yhteistyötä suurien artistien kanssa ja kuulokkeiden suunnittelutyössä on olleet mukana muun muassa Lady Gaga, David Guetta ja Justin Bieber.

Beats kuulokkeet

Beats kuulokkeet

Nykyisin Beats-kuulokemalleja on runsaasti ja jokaiselle löytyy varmasti itselle sopiva malli. Yhtiön suosituimpiin malleihin kuuluvat vastameluominaisuudella varustetut bluetooth kuulokkeet, sekä täysin langattomat in-ear kuulokkeet.

Kuulokkeista on markkinoilla useaa eri mallia: pään yli menevällä sangalla varustettuja on-ear bluetooth kuulokkeita; täysin langattomia nappikuulokkeita; niskan takana menevällä pannalla varustettuja langattomia kuulokkeita ja perinteisiä johdolla varustettuja on-ear ja in-ear kuulokkeita. Kaikki Beats kuulokkeet on suunniteltu käytettäväksi myös urheilusuoritusten aikana, eli niiden pysyvyyteen korvissa tai korvien ympärillä on kiinnitetty erityisesti huomiota. Tämän takia esimerkiksi täysin langattomissa kuulokemalleissa on korvan taakse kiinnitettävä sanka.

Yleisesti voidaan todeta, että Beats-kuulokkeet ovat todella tyylikkäällä ulkonäöllä varustettuja: värivalikoima on lähes jokaisessa mallissa laaja ja kuulokkeiden ulkoasu on näyttävä, monesti hieman mattapintainen silkkisellä hohteella. Yhtiön tyylikäs logo, yksinkertainen b-kirjain koristaa jokaista kuulokemallia.

Beats-kuulokkeiden muotoilussa on ulkoisen tyylin lisäksi kiinnitetty huomiota istuvuuteen. Beats mainostaakin, että kuulokkeet ovat niin mukavat, että niitä voi käyttää vaikka koko päivän ajan. Esimerkiksi on-ear malleissa pehmustettuja korvakuppeja voidaan säätää eri laajuisiksi, jotta ne istuisivat hyvin kuulijan korvaan ja pään muotoon.

Kaikissa bluetoothilla toimivissa Beats-kuulokkeissa on panostettu akun kestoon. Akun kesto vaihtelee kuulokkeen teknologiasta, eli siitä, onko kyseessä langaton vai täysin langaton kuulokemalli, mutta yleisesti voidaan todeta, että Beats-kuulokkeissa on markkinoiden muihin valmistajiin verrattuna erittäin hyvä akun kesto. Akun loppumisesta ei siten tarvitse kantaa huolta!

Koska Beats-yhtiön takana on musiikkialan ammattilaiset, on jokaisessa kuulokkeessa keskitytty äänenlaatuun, joka on ensiluokkaista. Kuulokkeiden äänentoisto on monesti palkittu, sillä kuulokkeiden akustiikka on säädetty siten, että äänet ovat selkeitä ja balanssissa. Useimmissa malleissa energia on suorastaan räjähtävää keskirekisterissä ja basso on upea. Musiikin kuuntelu pääsee täysiin uusiin ulottuvuuksiin erityisesti pop-musiikkia tai rock-musiikkia kuunneltaessa. Myös klassisien musiikin kuuntelijat ovat kehuneet Beatsin tuotteita, sillä flyygeli ja piano soivat kauniisti ja tehokkaasti.

Beats-kuulokkeiden ollessa osa niin kutsuttua Apple-perhettä, on niissä Apple-laitteille tyypillisiä ominaisuuksia. Kuten aiemmin todettu, ne toimivat upeasti yhteen Apple-laitteiden ja Applen Siri-ominaisuuden kanssa. Useimpia malleja ladataan lisäksi Applen laitteista tutulla lightning-latauspiuhalla. Yhteydenmuodostaminen Apple-laitteen kanssa on lähes naurettavan helppoa eikä mitään sovelluksia tarvita: riittää, että käyttäjä tuo kuulokkeet Apple-laitteen lähelle. Apple-laitteen näytölle ilmestyy kuulokkeiden nimi ja, mikäli käyttäjä painaa aloita, alkaa musiikin tai muun median soitto saman tien. Langallisissa kuulokkeissa johdon liitin on suoraan Applen lightning-kaapeli, joten mikäli langallisia kuulokkeita kuunnellaan Applen tuotteiden kanssa, ei adapteria tarvita. Toisaalta, mikäli kuuntelijalla on Samsung-merkkinen tuote, on markkinoilla saatavilla erilasia adaptereita.

Alun perin tuotevalikoimaan kuuluivat pään yli menevällä pannalla varustetut kuulokkeet. Myöhemmin Beats julkaisi näistä bluetooth-mallin. Nykyisin Beats bluetooth-kuulokkeissa on erittäin korkea äänenlaatu ja niitä on kehuttu niiden ominaisuuksista. Suosituin malli lienee Beats Solo Pro -kuulokkeet, jotka ovat on-ear mallia olevat bluetooth kuulokkeet. Näiden kuulokkeiden akustiikkajärjestelmä on erinomainen varustettuna hyvin tasapainotetulla tonaalisuudella. Kuulokkeissa on erittäin laadukas vastamelujärjestelmä, joka poistaa kovankin taustamelun. Kuulokkeiden akku on suorastaan mieletön, sillä bluetooth-kuuntelulla akun kesto voi olla jopa 40 tuntia. Kokemuksemme mukaan langaton bluetooth-yhteys toimii näissä kuulokkeissa saumattomasti. Ehdoton plussa on laaja väriskaala, eli jokainen voi valita mieluisensa näköiset Beats-kuulokkeet.

Beats nappikuulokkeet

Beats nappikuulokkeet tulivat markkinoille ensimmäisen kerran 2016, ensin Powerbeats-mallina ja sitten BeatsX-mallina. Nykyisin Powerbeats-mallista on julkaistu uusin, Powerbeats Pro -versio. Erityisesti juuri nämä täysin langattomat Beats Powerbeats Pro -kuulokkeet ovat olleet testivoittajia. Näitä kuulokkeita voi molempia ohjata erikseen ja ne tottelevat Apple-laitteissa olevaa Siriä saumattomasti. Kuulokkeiden vahvuudeksi on myös kehuttu nimenomaan sitä, että niiden korvan taakse asetettava korvasanka pitää ne paikoillaan kovassakin menossa. Powerbeats Pro -kuulokkeissa on myös huikea kantama, sillä langaton taajuus kantaa jopa 50 metriä. Akunkestokin on pidempi kuin monissa täysin langattomissa kuulokkeissa: jopa 9 tuntia ja latauskotelon avulla lisäkestoa jopa 15 tuntia.

Tutustu myös näihin