Headsetit

Headsetillä viitataan yleensä kuulokkeisiin, joissa on suun eteen kaartuva mikrofoni. Ne soveltuvat mallista riippuen puhelintyöskentelyyn, juontamiseen, laulamiseen ja etenkin pelaamiseen. Langaton bluetooth headset on jokaisen joukkuemuotoisia tietokonepelejä pelaavan ehdoton valinta, sillä käsien on oltava vapaana ilman pelkoa häiritsevästä johdosta ja pelitovereille annettavien äänikomentojen tulee välittyä riittävän selkeinä, mikä asettaa vaatimuksia mikrofonin suhteen.

Headsetin on toistettava surround- eli monikanavaääntä, mikäli pelikuulokkeista haluaa oikeasti hyötyä.

Äänimaiseman 3D-vaikutelma on välttämätön esimerkiksi takaa lähestyvän vihollisen askeläänten kuulemiseksi. Pääsääntöisesti kaikki vähänkin laadukkaammat headsetit pelaamiseen ovat monikanavaisia. Eikä surround-ominaisuudesta suinkaan haittaa ole myöskään elokuvia katsellessa.

Parhaat langattomat headsetit vuonna 2020

Kalleimmissa headseteissa on tarkka äänentoisto yhdistettynä herkkään mikrofoniin, melunvaimennukseen ja 15 tunnin akunkestoon, mitkä voivat aiheuttaa ylipitkiä pelisessioita ja taloudellista köyhtymistä. Esimerkiksi Gigantissa Astro A50 langattomat pelikuulokkeet tietokoneeseen ja Playstationiin maksavat yli 350 euroa ja ovat toki erinomaiset. Laadusta saa taatusti maksaa. Seuraavassa vertailussa tutkimme kuitenkin parhaita pelaamiseen tarkoitettuja headsettejä vähän laajemmin. Halvemmistakin hintaryhmistä voi löytyä varteenotettavia vaihtoehtoja ja normaalitkin bluetooth-kuulokkeet voivat sopia myös headset-käyttöön, mikäli esimerkiksi liitettävyydestä eri alustoille on valmis tinkimään. Tässä siis parhaat langattomat headsetit vuodelle 2020:

Plantronics Voyager 5200 UC

Plantronics Voyager 5200 -Bluetooth-headset sopii kaikkiin tilanteisiin. Nerokas adaptiivinen melunvaimennus mukautuu jokaiseen ääniympäristöön ja vaimentaa tehokkaasti ympäristön häiriöäänet. Taustahälinä ei haittaa enää yhtäkään puhelua ja näin molemmat osapuolet ovat aina tyytyväisiä.

Sirin, Google Now’n tai Cortanan voi aktivoida helposti kaksitoimisella punaisella painikkeella. Kuiskausilmoitukset ilmoittavat jäljellä olevan puheajan ja jopa soittajan nimen, jolloin voit vastata tai hylätä puhelun äänikomennolla. Puhelun aikana mykistyksen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä samalla punaisella painikkeella. Kuulokkeen dynaaminen mykistysilmoitus ilmoittaa välittömästi, jos puhut mykistyksen ollessa käytössä. Lisäksi ajoitetut ääni-ilmoitukset muistuttavat säännöllisesti, että mykistys on yhä käytössä.

Tekniset tiedot:

Mistä ostaa?

Jabra Stealth UC MS

Vapaus tehdä enemmän. Jabra Stealth vie handsfree-kuulokkeet aivan uudelle tasolle. He ovat ensimmäisiä, jotka käyttävät microPower-akkuteknologiaa, joka mahdollistaa huomattavasti pienemmän ulkomuodon, pidemmän puheajan tai käyttäjäystävällisemmän kokemuksen.

Erinomainen mukavuus. Saat aivan uuden mukavuuskokemuksen, etkä enää palaa takaisin edellisiin handsfree-kuulokkeisiin. Stealth UC on huomattavasti pienempi ja kevyempi verrattuna aikaisempiin malleihin. Sen paino on täydellisesti tasapainotettu, jolla saat varman ja hyvän tuntuman korvaan. Ulkomuodonsa takia voit jopa unohtaa, että pidät kuuloketta korvassa.

Tekniset tiedot:

Mistä ostaa?