JBL bluetooth kuulokkeet

JBL on yksi pisimpään markkinoilla toiminut äänentoistolaitteiden valmistaja. Yhtiö on valmistanut äänentoistolaitteita jo yli 70 vuotta. Yhtiö on perustettu Kaliforniassa vuonna 1945. Yhtiön perustaja oli James B. Lansing kahden muun henkilön, Chauncey Snown ja Chester L. Noblen kanssa. Lansing hankki kuitenkin täyden osakkeenomistuksen pian itselleen. Aluksi yhtiön liiketoiminta keskittyi äänentoistolaitteiden tuottamiseen elokuvateattereihin, sillä elokuvissa käyminen oli erittäin suosittua toisen maailmansodan jälkeen.

Yhtiön nykyinen nimi muodostui myöhemmin juurikin James B. Lansingin nimikirjaimista. Yhtiö julkaisi markkinoille ensimmäisen äänentoistolaitteensa jo 1946.

Nykyisin yhtiön omistaa Harman International Industries, joka on korealaisen Samsung Electronics Co. Ltd:n tytäryhtiö. JBL:n päämaja on kuitenkin yhä Kaliforniassa Los Angelesissa, ja sillä on yhteensä n. 12.000 työntekijää.

JBL on palkittu useilla eri palkinnoilla jo vuosikymmenien ajan. 2000-luvulla yhtiö on saanut useita Tecnical Grammy -palkintoja. JBL toimii äänentoistolaitteiden tuottajana muun muassa Grammy-tapahtumissa ja New York Yankeesin areenalla.

Yhtiön liiketoiminta muodostuu kahdesta eri linjasta: JBL Consumer valmistaa äänentoistolaitteitta ja kuulokkeita kuluttajille, kun taas JBL Professional valmistaa äänentoistolaitteita studioihin, julkisiin tiloihin, konsertteihin, elokuvateattereihin ja ammattilaisille, kuten DJ:lle. Yhtiö valmistaa äänentoistolaitteita myös autoihin.

JBL:n tuotevalikoima

JBL kaiutin

Kuten edellä on todettu, JBL:n tuotteisiin kuuluu erilaiset audiolaitteet kuluttajille ja ammattilaisille. Toisin kuin muut alan suuret toimijat, JBL keskittyy pelkästään äänentoistolaitteisiin. Tämän ansiosta JBL:n tuotteista on pystytty kehittämään erittäin korkealuokkaisia.

JBL:n tuotekategoriat kuluttajille ovat langattomat ja täysin langattomat kuulokkeet, mukaan lukien bluetooth-kuulokkeet, perinteiset kuulokkeet, kotiteatterijärjestelmät, muut koteihin sopivat äänentoistojärjestelmät sekä erilaiset audiolaitteet autoihin, kuten subwooferit ja handsfree-laitteet. JBL:n tuotteita on varusteluina mm. Toyotan ja Kian uusimmissa automalleissa.

JBL:n tuotteissa korostuu bluetooth-teknologia. Tuotevalikoimaan kuuluu laaja määrä erilaisia, bluetooth-teknologialla toimivia kannettavia kaiuttimia sekä kuulokkeita.

JBL:n tuotteet ovat suosittu valinta ammattilaisten keskuudessa ja yhtiö tekeekin laajaa yhteistyötä monien nimekkäiden tahojen kanssa. Ammattilaiset kuten Armin van Buuren, Nicky Romero ja Mabel toimivatkin JBL:n brändilähettiläinä. Lisäksi JBL:n artistibrändilähettiläisiin kuuluu mm. Demi Lovato.

JBL:n langattomat kuulokkeet

Kuten todettu, JBL:llä on myös laaja valikoima erilaisia langattomia kuulokkeita. Langattomat kuulokkeet ovat olleet viime vuosina suuressa suosiossa kuuntelijoiden keskuudessa. JBL:n langattomat kuulokkeet ovat tunnettuja niiden käyttömukavuudesta, äänentoistolaadusta ja tyylikkäästä muotoilusta. JBL tuottaa erilaisia, täysin langattomia kuulokkeita niin musiikin kuuntelijoille kuin aktiiviurheilijoille.

JBL:n suosituimpia kuulokemalleja ovat mm. täysin langattomat niin kutsutut urheilunappikuulokkeet JBL Reflect Flow, jotka kestävät hikeä ja roisketta rankoissakin treeneissä. JBL onkin panostanut siihen, että yhtiön nappikuulokkeet tuottavat laadukasta äänentoistoa älyominaisuuksin hätkähtämättä rankoistakaan olosuhteista. Monissa malleissa on IPX7-luokitus, joka tarkoittaa, että kuulokkeet kestävät mm. lumi- ja vesisadetta. Kuulokkeista löytyy täysin langattomia nappikuulokemalleja sekä korvasangalla ja niskapannalla varustettuja bluetooth-kuulokkeita. Monissa kuulokkeissa on älyominaisuuksia, ja ne toimivat yhteen esimerkiksi Google Assistantin tai Amazonin Alexan kanssa.

JBL:n kuulokkeissa on tunnetusti erinomainen äänenlaatu. JBL:n kehittämä JBL Pure Bass -äänentoisto tuo vahvan basson pieniinkin kuulokkeisiin. Suurimmassa osassa malleista on myös sisäänrakennettu mikrofoni, jolloin puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen käy kätevästi. Kuulokkeisiin sijoitettu painikejärjestelmä helpottaa puheluun vastaamista ja kappaleiden vaihtoa tai keskeyttämistä ilman, että käyttäjän tarvitsee ottaa kuulokkeita pois korvista.

JBL:n valikoimasta löytyy eri hintaluokkien tuotteita, ja bluetooth-vastamelukuulokkeet voi saada jopa alle 60 eurolla. JBL:n kuulokkeita, niin bluetooth-kuulokkeita kuin langattomia kuulokkeita on kehuttu erinomaisesta vastameluominaisuudestaan. Vastamelukuulokkeet on suunniteltu poistamaan kaiken melun kuuntelijan ympäriltä tämän kuunnellessa musiikkia. Uusimmissa malleissa JBL on keskittynyt nimenomaan langattomien kuulokkeiden akun keston pidentämiseen ja edistyksellisimmissä malleissa akku saattaa kestää jopa 45 tuntia. Myös aidosti langattomissa JBL:n nappikuulokkeissa on hyvä akunkesto, joka tarjoaa jopa 19 tuntia kuunteluaikaa yhdessä akkukotelon kanssa. Useimpien mallien latauskotelo antaa jopa tunnin musiikinkuunteluaikaa pelkästään 15 minuutin latauksella.

JBL:n tuotteet ovat ominaisuuksiensa lisäksi myös erittäin tyylikkäitä. Monissa langattomissa kuulokemalleissa on näyttävä metallisävytys ja värimahdollisuuksia on useita. Täysin langattomissa nappikuulokkeissa on myös panostettu keveyteen ja kevyimmät mallit painavatkin vain n. 73 grammaa. Kuulokkeet ovat siten lähes huomaamattomat, mutta erittäin tehokkaat.

JBL:n kuulokkeita voi varauksetta suositella sekä kaikille kuluttajille että ammattilaisille.

Tutustu myös näihin