Bluetooth nappikuulokkeet

Nappikuulokkeet sivun hero

Nappikuulokkeissa on monia etuja, jotka isommista kuuloketyypeistä puuttuvat. Varsinkin liikunnallisiin lajeihin, kuten kuntosaliharrastukseen nappikuulokkeet ovat ylivertainen lisäbuustin tuoja ja musiikillisen tunnelman luoja. Jo pelkkä langattomuus säästää kuntoilijan hermoja, mutta etenkin kuulokkeiden pienuus ja näppäryys tekevät niistä vaivattomat käyttää.

Tutustu alla oleviin arvosteluihin ja löydä itsellesi sopivat nappikuulokkeet:

Missä Bluetooth-kaiutinta voi käyttää?

Nappikuulokkeet, tai in-ear-kuulokkeet, jotka asetetaan korvanlehden sisäpuolelle, syöttävät äänen suoraan korvakäytävään. 

Vaikka nappikuulokkeiden kaiuttimet ovat minikokoiset eikä äänenlaadulla voi kilpailla isompien kuulokkeiden kanssa, ovat varsinkin parhaat valmistajat onnistuneet virittämään uskomattoman äänentoistokyvyn yhä pienempään tilaan, joten nappikuulokkeita voi ehdottomasti suositella liikunnallisille musiikinystäville.

Etenkin lajeissa, joissa kastumisen vaara on todennäköinen, vedelle herkkiä sähkölaitteita ei tee mieli altistaa kosteudelle määräänsä enempää. 

Nappikuulokkeet ovat kaikista kuuloketyypeistä kestävimmät vedeneristyksen kannalta, joten ne ovat paras valinta esimerkiksi lenkkeilyyn sateella tai rankkaa hikoilua aiheuttavaan supersarjatreeniin salilla.

Liikuteltavuuden kannalta nappikuulokkeet ovat yksinkertaisesti parhaat. Yritäpä työntää on-ear kuulokkeita salipöksyjen taskuun. Voi olla hankalaa. Mutta jos otat nappikuulokkeet mukaan matkoillesi, treeneihisi tai julkisiin kulkuvälineisiin, niiden sijoittelu on huomattavasti helpompaa. 

Nykyään on saatavilla sellaisia kuulokkeita, joiden Bluetooth-signaali yltää kymmenien metrien, mahdollisesti sadan metrin päähän. Voit siis laittaa soittolistan pyörimään älypuhelimeesi ja jättää puhelimen pukukoppiin lukkojen taakse, siirtyä sulavasti salin puolelle ja nauttia musiikistasi koko treenin ajan.

Mitä kannattaa pitää mielessä kun aiot ostaa nappikuulokkeet

Melunvaimennus

On totta, että nappikuulokkeet päästävät todennäköisemmin läpi ulkopuolelta tulevaa melua jo sen takia, että niissä ei ole korvia ympäröivää suojaa tai kämmenenpaksuista pehmustekerrosta. Tämän vuoksi kannattaa harkita, riittävätkö rahkeet investoida pykälää teknisempiin nappikuulokkeisiin: sellaisiin, joissa on vastamelutekniikka. 

Tällaisissa nappikuulokkeissa musiikki kuuluu selkeimmin ja puhelukumppanin ääni ei peity taustametelin alle. Toisaalta ulkona liikkuvan on aina harkittava, onko tarpeellista kuulla ympäristön, kuten liikenteen äänet ainakin jollain tasolla, joten melunvaimennuksesta tinkiminenkin voi olla perusteltua.

Täysin langattomat?

Jos aiot hankkia kätevät korviin tungettavat kuulokkeet, arvostat todennäköisesti niiden pientä kokoa. Jos arvostat pientä kokoa ja todennäköisesti johdottomuuttakin, mikset valitsisi samantien äärimmäistä vaihtoehtoa: täysin langattomia nappikuulokkeita. 

Yleensähän in-ear-kuulokkeissa kulkee nappeja yhdistävä johto. Useissa malleissa on lisäksi kaula- tai niskapanta. Täysin langattomat nappikuulokkeet ovat pelkät korviin työnnettävät napit. 

Niiden mukana tulee usein latauskotelo, mutta niiden käyttö ei vaadi mitään ylimääräistä. Pikkuisen hintavammat täysin langattomat in-ear-kuulokkeet ovat, mutta jotkut haluavat maksaa äänenlaadun lisäksi huomaamattomuudesta ja kätevyydestä.

Akun kesto

Nappikuulokkeiden akku on useimmiten integroitua – ei vaihdettavaa mallia, joten kun sen elinaika päättyy, täytyy kuulokkeet vaihtaa uusiin. Laadukkaiden merkkien litium-ioniakut ovat käyttöikänsä puolesta parhaita. 

Langattomien kuulokkeiden akun kesto aktiivisen käyttöajan osalta on yksi tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä. Tarkastele, millaista akunkestoa valmistaja lupaa.

Nappikuulokkeissa ei ole tarpeen tyytyä kovin paljon alle 8 tunnin käyttöaikaan ellei ole valmis latailemaan niitä päivittäin. Jos on varaa investoida hieman enemmän rahaa, kannattaa katse suunnata yli 10 tuntia pöhiseviin kuulokkeisiin. 

Sellaisia ei tarvitse joka treenin jälkeen latailla vaan voit jättää ne huoletta treenikassiin odottamaan seuraavaa kertaa.