Parhaat vastamelukuulokkeet vertailussa

Naisella on vastamelukuulokkeet päällä

Vastamelukuulokkeet ovat yleistyneet viime vuosina räjähdysmäisesti kuluttajien keskuudessa. Jotkut käyttävät niitä avokonttorissa työskennellessään saadakseen työrauhan ja toiset matkustaessaan junalla tai lentokoneella blokatakseen yleisen hälinän pois. Kolmas ryhmä nauttii musiikista enemmän vastamelutoiminnolla kuin ilman sitä. Nykyisin vastamelukuulokkeet ovat niin kehittyneitä, että ne poistavat lähes kaiken taustametelin ympäriltäsi. Musiikkiin tai töidentekoon keskittyminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Oli käyttäjien syy mikä hyvänsä, vastamelukuulokkeet ovat tulleet jäädäkseen. Tässä artikkelissa vertailemme erihintaisia vastamelukuulokkeita tämän hetken markkinoilta ja toivottavasti tämä vastamelukuulokkeet vertailu auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat kuulokkeet!

Miten vastamelukuulokkeet toimivat?

Vastamelutekniikka kehitettiin jo 1950-luvulla. Nykyisissä vastamelukuulokkeissa on pienet mikrofonit, jotka kuuntelevat kuuntelijan ympärillä syntyvää ääntä ja hälinää. Mikrofonit lähettävät äänen kuulokkeiden mikrosiruun, joka tuottaa kuulokkeisiin samanlaisen äänen, mutta vastakkaisvaiheisena. Kun nämä ääniaallot kohtaavat, ne summautuvat ja syntyy niin sanottu destruktiivinen interferenssi. Tämä tarkoittaa sitä, että aaltovaihteiltaan vastakkaiset äänet, eli ulkoapäin tuleva melu ja kuulokkeiden tuottama vastamelu kumoavat toisensa.

Kuuntelijan korvaan tämä kaikki toimii siten, että ulkoapäin tuleva melu kuuluu erittäin vahvasti vaimennettuna. Vastamelutoiminto hiljentää parhaiten matalat häiriöäänet, kuten moottorin hurinan.

Sony vastamelukuulokkeet

Sony vastamelukuulokkeet ovat yhdet parhaat vastamelukuulokkeet markkinoilla. Niitä voi suositella niin työkäyttöön kuin musiikinkuunteluun vapaa-ajalle. Sonyn kuulokkeet ovat tunnettuja muun muassa akunkestosta ja edistyksellisestä teknologiasta.

Sonyn ehdottomasti suosituin uusin malli on WH-1000XM4. Näissä langattomissa kuulokkeissa on ensiluokkainen melunvaimennusteknologia, joka mukautuu ympäristön mukaan. Näiden kuulokkeiden teknologia torjuu myös keski- ja korkeataajuusääniä paremmin kuin muut aiemmat mallit. Nämä kuulokkeet hiljentävät ympäristön melun täydellisesti. Kuulokkeet toimivat bluetooth-yhteydellä ja niissä on monipisteyhteys kahdelle bluetooth-laitteelle. Näissä kuulokkeissa on erinomainen äänentoisto, sillä niiden LDAC-teknologia lähettää noin kolme kertaa enemmän dataa kuin perinteinen bluetooth. Kuulokkeiden akku on ilmiömäinen, ja se kestää jopa 30 tuntia melunvaimennuksen ollessa päällä, ja ilman sitä 38 tuntia. Kuulokkeet toimivat yhteen Google Assistantin ja Amazonin Alexan kanssa. Kuulokkeet ovat todella kevyet ja painavat vain 254 grammaa.

Löydä edullisin hinta:

Hieman halvemman hintaluokan malli on Sony WH-XB900N EXTRA BASS. Nämä kuulokkeet on suunniteltu erityisesti musiikinkuunteluun. EXTRA BASS -teknologian ansiosta kuulokkeissa on ensiluokkainen basso ja syvä, ytimekäs soundi, joka luo oikean konserttitunnelman. Kuulokkeiden melunvaimennuksessa on useita eri tiloja, joista voit valita itsellesi sopivamman. Kuulokkeissa on edistyksellinen Quick Assistant -teknologia, jonka avulla oikeaa korvakuppia koskettamalla äänenvoimakkuus laskee ja kuulet puheen ympärilläsi. Myös näissä kuulokkeissa on 30 tunnin akunkesto vastamelutoiminnon ollessa päällä ja 10 minuutin pikalatauksella saat lisäkuunteluaikaa tunnin verran.

JBL vastamelukuulokkeet

JBL on muuttanut vastamelukuulokemarkkinoita tuomalla markkinoille edulliset vastamelukuulokkeet.

JBL:n langattoman JBL Tune 750BTNC vastamelukuulokkeet ovatkin yhdet vastamelukuulokemarkkinoiden edullisimmista. Edullisesta hinnastaan huolimatta ne ovat erittäin laadukkaat. Kuulokkeet ovat tyylikkäät around-ear-malliset, pääsangalla varustetut kuulokkeet, joita on saatavilla jopa 4 eri värissä. Kuulokkeissa on erittäin hyvä, aktiivinen vastamelutoiminto. Kuulokupeissa on painike, jolla voit vastata puheluihin ottamatta kuulokkeita korviltasi. Vastameluominaisuuden lisäksi kuulokkeissa on JBL:n kehittämä PURE BASS -teknologia, joka tarjoaa iskevän basson ja upean äänielämyksen. Kuulokkeet toimivat 4.2. bluetooth-yhteydellä, joka mahdollistaa kahden eri bluetooth-yhteyden: voit siis katsoa kuulokkeet päässä videoita tietokoneeltasi ja vastata silti puheluun älypuhelimellasi. Näissä vastamelukuulokkeissa on 15 tunnin akunkesto vastameluominaisuudella ja mukana tulee lisäksi audiokaapeli, jolla voit jatkaa kuuntelua akun tyhjennettyä. Plussaa myös erittäin kevyestä, vain 220 gramman painosta!

Löydä edullisin hinta:

Toinen JBL:n suosittu vastamelukuulokkemalli on JBL LIVE 650BT, jotka ovat langattomat over-ear-kuulokkeet. Näissä kuulokkeissa pääsanka istuu tiukasti, joten ne sopivat kovaankin treeniin. Kuulokkeissa on erinomainen, korostettu bassontoisto, ja taajuustoistoa voi säätää JBL Headphones -sovelluksen avulla. JBL:n Signature Sound -teknologian ansiosta kuulokkeissa on erittäin kirkas ääni myös suurilla äänenvoimakkuuksilla. Kuulokkeissa on aktiivinen melunvaimennus, joka estää ympäristön äänien aiheuttamat häiriöt. Kuulokkeiden vastameluominaisuus ei ole niin ensiluokkaista kuin Sonyn malleissa, mutta toimii kuitenkin hyvin. Kuulokkeet toimivat myös yhteen erilaisten virtuaaliassistenttien kanssa, kuten Google Assistantin, joka käynnistyy kuulokekuppia napauttamalla. Aktiivisen melunsuodatuksen kanssa kuulokkeiden akku kestää 20 tuntia, ja ilman sitä 30 tuntia kuuntelua. Nämäkin kuulokkeet ovat todella kevyet ja painavat vain 249 grammaa.

Tutustu myös näihin