Sennheiser kuulokkeet

Sennheiser – saksalainen perheyhtiö ja äänitekniikan jättiläinen

Sennheiser electronic GmbH & Co KG eli lyhyesti Sennheiser on Saksassa vuonna 1945 perustettu elektroniikka-alan yritys. Yhtiön perusti Fritz Sennheiser kesäkuussa 1945 vain muutaman viikon toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Yhtiön nimi oli ensin Laboratorium Wennebostel, mutta sen nimi muutettiin vuonna 1958 Sennheiseriksi.

Sennheiseria on kutsuttu äänitekniikan pioneeriksi ja sen pyrkimys onkin muovata äänitekniikka-alaa uusilla innovaatioilla.

Yhtiö eroaa muista kuuloke- ja kaiutinvalmistajista sillä, että se on yhä perheomisteinen, itsenäinen yhtiö. Yhtiötä johtaakin veljekset Andreas ja Daniel Sennheiser, jotka ovat yhtiön perustaja Fritz Sennheiserin lapsenlapsia. He ovat johtaneet Sennheiseria vuodesta 2013 alkaen.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Wedemark-Wennebostelissa Pohjois-Saksassa lähellä Hannoveria. Yhtiöllä on noin 2.700 työntekijää, joista yli 60 % työskentelee Saksassa. Yhtiöllä on kuitenkin toimipisteitä ympäri maailmaa ja se onkin täysin globaali yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli n. 710 miljoonaa euroa.

Sennheiser – tuotevalikoiman kehitys

Yhtiön ensimmäinen markkinoille tullut tuote oli jännitemittari. Seuraavana vuonna eli 1946 yhtiö toi markkinoille mikrofonin. Aluksi yhtiön tuotteisiin kuuluikin nimenomaan mikrofonit. Alle kymmenessä vuodessa sen perustamisesta yhtiöllä oli jo 250 työntekijää ja sen tuotevalikoimaan kuului mikrofoneja, mixereitä ja magneettisia minikuulokkeita. Vuonna 1980 yhtiö solmi sopimuksen lentoyhtiö Lufthansan kanssa ja alkoi valmistamaan lentäjille kuulokkeita.

Yhtiön ensimmäisiä langattomia kuulokkeita ruvettiin tuottamaan jo vuonna 1982. Nykyisin Sennheiser tuottaakin kuluttajille pääasiassa kuulokkeita ja kaiuttimia. Lisäksi se on tunnettu erinomaisista mikrofoneistaan, joita käytetään muun muassa Hollywoodissa.

Nykyisin yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen tuoteperheeseen: kuluttajille suunnattuihin kuulokkeisiin ja kotikaiuttimiin sekä ammattilaiskäyttöön tarkoitettuihin äänitekniikkalaitteisiin. Tällaisia ovat äänitekniikkalaitteet esimerkiksi live-esityksiin, DJ:eille, teattereihin, studioihin, elokuvateollisuuteen ja videoihin. Lisäksi Sennheiser tarjoaa ratkaisuja liike-elämän audiotarpeisiin muun muassa esityksiin ja konferensseihin.

Sennheiser-kuulokkeet kuluttajille – intohimo ääntä kohtaan

Sennheiser HD650

Sennheiserin kuvailee itseään yhtiöksi, joka on jo 75 vuoden ajan kehittänyt tuotteitaan intohimoisesti äänenlaatu edellä. Tämän ideologian huomaa Sennheiserin kuulokkeissa. Sennheiser kuulokkeissa on huippulaatuinen ääniteknologia, johon on panostettu tuotekehityksessä. Kaikki laitteet on suunniteltu äänikokemus edellä.

Tällaiset langattomat Sennheiser wireless kuulokkeet toimivat yhteen niin Android- kuin Apple-laitteiden kanssa sovelluskaupasta ladattavan sovelluksen avulla. Sovelluksessa on muun muassa musiikinkuuntelua varten kehitetty taajuuskorjain, jolla voit säätää ääntä juuri omaan makuusi. Useimmat kuulokemallit toimivat myös yhteen virtuaaliassistenttien Google Assistantin tai Applen Sirin kanssa.

Sennheiser Momentum Wireless kuulokkeet – huippuluokan äänikokemus

Sennheiser Momentum -kuulokkeet ovat over-ear-malliset kuulokkeet, jotka on varustettu aktiivisella vastamelu ja uudella Transparent Hearing -toiminnolla. Tämä mahdollistaa sen, että kuulet musiikin erinomaisesti ilman, että suljet muun maailman täysin ulkopuolelle. Tämä helpottaa esimerkiksi liikenteessä autojen äänten kuulemisen tai keskustelun vierustoverin kanssa. Kuulokkeissa on erinomainen äänenlaatu ja ne tuottavatkin studiotasoisen elämyksen. Kuulokkeet erottelevat tarkkaan äänien jokaisen taajuuden, jolloin basso, keskiäänet ja diskantti ovat kaikki tasapainossa.

Sovelluskaupasta ladattavalla Sennheiser-sovelluksella voit ohjata kuulokkeita ja valita kolmesta erilaisesta vastamelutilasta itsellesi sopivan. Itse kuulokkeissa on myös kolmella eri painikkeella toimiva ohjain, joka helpottaa kappaleen vaihtoa tai musiikin pysäyttämistä.

Näissä Sennheiser sangallisissa kuulokkeissa on erinomainen akun suorituskyky, sillä akunkesto on jopa 17 tuntia. Voit olla siten varma, että musiikki ei lopu kesken.

Sennheiser Momentum True Wireless - parhaat kuulokkeet kuntosalille

Momentum-tuotesarjaan kuuluvat Sennheiser Momentum True Wireless-Bluetooth nappikuulokkeet ovat täysin langattomat kuulokkeet. Nämä höyhenenkevyet kuulokkeet painavat vain 13 grammaa ja ne ovatkin yhdet markkinoiden kevyimmät. Niiden hiki- ja roiskesuoja eli IPX4-luokitus mahdollistaa kuulokkeiden käyttämisen kovassakin treenissä eli ne sopivat hyvin kuntosalille. Kuulokkeiden mukana saat kolmea eri kokoa olevat korvasovitteet, jolloin omaan korvaan sopivan koon löytäminen on helppoa. Kuulokkeiden istuvuus on erinomainen ja ne on suunniteltu siten, että voit pitää niitä korvissasi vaikka koko päivän!

Näissä Sennheiser true wireless -kuulokkeissa on kaksi mikrofonia ja uusi Transparent Hearing -teknologia. Musiikin pysäytystä ja muita toimintoja ohjataan kätevästi napauttamalla kuulokkeita kevyesti. Pieni äänimerkki ilmoittaa käskyn perillemenosta.

Sennheiser Momentum True Wireless kuulokkeiden akku on kestää noin 4 tuntia, mutta yhdessä latauskotelon kanssa jopa 12 tuntia kuuntelua.

Tutustu myös näihin