Sony kuulokkeet

Sony Corporation, eli lyhyemmin Sony, on varmasti lähes jokaisen tuntema viihde-elektroniikkavalmistaja. Yhtiö on perustettu Japanissa vuonna 1946. Sen perustajat olivat Masaru Ibuka ja Akio Morita. Yhtiön nimi oli aluksi Tokyo Tsushin Kogyo, joka viittasi telekommunikaatiotekniikkaan. Yhtiön nimi vaihdettiin Sonyksi vuonna 1958.

Sony on ollut pörssiyhtiö vuodesta 1961, jolloin se noteerattiin ensimmäisenä japanilaisena yhtiönä New Yorkin pörssissä. Sony on tunnettu kuulokebrändi, mutta sen lisäksi yhtiön liiketoimintaan kuuluu laaja määrä erilaisia elektroniikkatuotteita, mobiililaitteita, videopelejä, elokuvatuotantoa ja levy-yhtiötoimintaa. Sen myydyimpiä tuotteita on PlayStation-pelikonsolit ja televisiot. Yhtiö on siten todellinen monialayritys.

Yhtiön pääkonttori on yhä Japanissa Tokiossa ja sen palveluksessa on noin 146.000 työntekijää. Yhtiö toimii kaikkialla maailmassa.

Yhtiön ensimmäinen kuluttajien markkinoille tullut tuote oli lautapeli. Seuraavana vuonna yhtiö julkaisi riisikeittimen, ja 50-luvulla yhtiö myi jo Japanin ensimmäisen nauhurin.

50- ja 60-luvulla Sonyn tuotevalikoimaan kuuluikin radioita ja televisioita. Vasta 1980-luvulla yhtiö laajeni elokuvamarkkinoille ostettuaan CBS Columbia Recordsin, josta kehittyi Sony Music Entertainments. Myöhemmin se yhdistyi BMG:n kanssa, ja tällä hetkellä Sony Music Entertainment onkin yksi maailman suurimmista levy-yhtiöistä. Kuten todettua, yhtiö toimii myös elokuvamarkkinoilla Sony Pictures Entertainment -yhtiön alla ja mobiililaitemarkkinoilla tytäryhtiön Sony Mobile Communicationsin alla.

Kuulokkeet ammattilaisille

Sony on tehnyt kuulokkeita jo pitkään niin kuluttajille kuin ammattilaisille. Sonyn kuulokkeet ovatkin usein ensimmäinen valinta musiikinalan ammattilaisille. Ensimmäiset MDR-kuulokkeet tuotiin markkinoille jo 80-luvulla.

Sonyn kuulokkeet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja näyttävästä ulkonäöstään. Kuulokevalikoimasta löytyy useita eri malleja, kuten bluetooth kuulokkeita, täysin langattomia in-ear kuulokkeita, on-ear kuulokkeita, perinteisiä nappikuulokkeita ja niskapannalla varustettuja nappikuulokkeita. Sonyn kuulokkeissa on erikseen urheiluun suunnitellut mallit, joissa on IPX5/8-vesitiiviysluokitus, mikä mahdollistaa sukeltamisen 2 metrin syvyyteen kuulokkeet korvissa. Voit uida niin makeassa vedessä kuin merivedessä ja nauttia samalla musiikista Sonyn langattomien urheilukuulokkeiden avulla.

Sonyn vastamelukuulokkeet ovat yhdet vastamelukuulokemarkkinoiden kehutuimmat, etenkin toimistokäytössä liike-elämässä. Myös Sony bluetooth kuulokkeet ovat haluttuja, sillä niiden äänenlaatu on erittäin korkealuokkaista. Sony on tuonut markkinoille useita, täysin langattomia kuulokemalleja. Näissä monissa malleissa on vastamelu- tai taustahälyn poisto-ominaisuus, joka on suuri etu verrattuna markkinoiden muihin täysin langattomiin kuulokkeisiin. Vaikka Sonyn bluetooth kuulokkeet eivät ole markkinoiden edullisimmat, on niissä hinta-laatusuhde kohdillaan: bluetooth kuulokkeet ovat ensiluokkaisia.

Sony langattomat kuulokkeet toimivat saumattomasti yhteen esimerkiksi Google Assistantin kanssa, jolloin pystyt hoitamaan asioitasi ottamatta kuulokkeita pois korvilta. Uusimmat mallit toimivat yhteen myös Applen Sirin kanssa. Nykyisissä malleissa on lähes kaikissa kuulokkeisiin istutettu painikepaneeli, josta pystyt keskeyttämään musiikintoiston tai vaihtamaan kappaletta. Musiikinkuuntelun hallinta on siten tehty erittäin helpoksi.

Mikäli käytät Sony kuulokkeita kuunnellaksesi musiikkia älypuhelimelta, tulee sinun ladata Sony Headphones Connect -mobiilisovelluksen. Tässä sovelluksessa voit muokata kuunteluun liittyviä asetuksia helposti. Sovelluksen avulla Sony kuulokkeiden käyttö on helppoa huolimatta siitä, minkä merkkinen älypuhelimesi on.

Sony langattomat kuulokkeet - uusimmat mallit

WH-1000XM3

Sonyn vastamelukuulokkeet WH-1000XM3 ovat testivoittajat langattomien kuulokkeiden markkinoilla. Ne ovat malliltaan korvien päälle tulevat around-ear-mallit, jotka tarjoavat markkinoiden johtavan melunvaimennuksen takaaman hiljaisuuden. Kuulokkeissa on aivan uskomaton akku, sillä se kestää jopa 30 tuntia. 10 minuutin pikalatauksella on saatavissa jopa 5 tuntia kuunteluaikaa. Näiden langattomien kuulokkeiden yksi parhaimpia ominaisuuksia on myös se, että niitä ei tarvitse ottaa pois korvilta, jos haluaa puhua jonkun kanssa, sillä äänenvoimakkuutta voi hiljentää helposti koskettamalla kuulokkeita. Kuulokkeiden pehmustetut korvakupit ovat niin mukavat, että voit pitää niitä päässä koko päivän ilman, että korvalehdet kipeytyvät.

Samaan tuoteperheeseen kuuluvat myös Sony WF-1000XM3 täysin langattomat kuulokkeet. Näissä in-ear-nappikuulokkeissa on myös häiriöäänten esto, jolloin voit nauttia musiikista ilman ulkoista hälinää. Nämä täysin langattomat kuulokkeet kestävät 6 tuntia täydellä latauksella ja latauskotelon avulla yhteensä 24 tuntia, ja ilman melunvaimennustilaa jopa 32 tuntia. Pienet kuulokkeet on muotoiltu taitavasti, sillä niissä on ergonominen kolmiosainen tukeutumisjärjestelmä eli Tri-hold-rakenne. Sinun ei siten tarvitse huolehtia, että kuulokkeet tippuvat korvistasi. Kuulokkeet ovat uskomattoman kevyet, sillä ne painavat vain 8,5 grammaa kumpikin.

Sonylla on laaja valikoima myös muita, uusia kuulokemalleja, joista löytyy varmasti sopivat kaikille.

Tutustu myös näihin