Bluetooth kaiuttimien osto-opas

Bluetooth kaiutin

Bluetoothilla toimiva kaiuttimia on markkinoilla valtava määrä ja niitä löytyy yhä useammasta kodista. Niiden suosion takana on ehdottomasti helppous: et tarvitse enää valtavia stereoasemia nauttiaksesi laadukkaasta äänentoistosta kuunnellessasi musiikkia. Kaiuttimien ehdottomiin hyviin puoliin kuuluu pienuus ja keveys eli voit halutessasi siirtää kaiuttimen huoneesta toiseen tai ottaa sen vaikka matkalle tai picnicille mukaan. Kannettava kaiutin piristää myös esimerkiksi työpaikalla. Lisäksi bluetooth kaiuttimet ovat monesti tyylikkään näköisiä sopien sisustukseen kuin sisustukseen.

Bluetooth-kaiutinta valitessa kannattaa miettiä omaan tarpeeseen sopivat kriteerit. Haluatko kevyen mukaan otettavan kaiuttimen, jossa on kenties lyhytkestoisempi akku vai mieluummin painavamman kaiuttimen, mutta jonka akku kestää vuorokauden? Onko vesitiiviys sinulle tärkeä ominaisuus, eli kuunteletko kaiutinta rannalla vai vain sisätiloissa? Minkälaisen äänentoiston ja basson haluat kaiuttimeen?

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden suosituimmat bluetooth kaiuttimet.

Miten bluetooth kaiutin toimii?

Bluetooth kaiuttimen käyttö on helppoa. Langaton kaiutin toimii bluetooth-yhteydellä, mikä tarkoittaa, että et tarvitse lainkaan johtoja musiikintoistolaitteen ja kaiuttimen välille. Bluetooth muodostaa yhteyden kahden laitteen välille, jolloin laitteista tulee parit. Useimmissa tapauksissa laitteet ovat bluetoothilla toimiva kaiutin ja älypuhelin. Jatkossa nämä parit muistavat toisensa juuri bluetooth-yhteyden ansiosta. Toisin sanoen, bluetooth-yhteys muodostuu tämän jälkeen automaattisesti aina, kun kaiutin laitetaan päälle ja älypuhelin on lähellä.

Myös äänentoisto on tämän jälkeen automaattista. Bluetooth kaiuttimet käyttävät radioaaltoja hyödyntäviä teknologioita saadakseen aikaan langattoman äänensiirron. Bluetooth-yhteys siirtää tiedon eli useimmissa tapauksissa musiikin tai esimerkiksi äänikirjan älypuhelimesta tai tietokoneesta suoraan kaiuttimeen.

Nykyisin monissa malleissa on bluetooth 5.0, joka onkin nopeampi kuin aiempi bluetooth 4.0. Suurin ero teknisellä tasolla kantosäde, sillä bluetooth 4.0:n kantosäde oli 10 metriä ja parhaimmillaan bluetooth 5.0:n kantosäde voi olla jopa 240 metriä.

JBL kaiuttimet

JBL etusivu logo

JBL on monien mielestä paras bluetooth kaiutin. JBL:llä onkin laaja valikoima erikokoisia ja -värisiä kaiuttimia markkinoilla.

JBL Flip 5 kaiutin on monien kuluttajatestien testivoittaja. Tämä kaiutin toimii bluetooth 4.2 yhteydellä. Flip-mallissa kaiutin on perinteisestä poikkeavasti pystymallinen. Kaiuttimen elementti on innovatiivinen, kilparadanmuotoinen, jolloin pystyt nauttimaan erittäin jykevästä bassoäänestä kompaktissa paketissa. Kaiuttimen akulla on 12 tunnin soittoaika. Huikean tästä kaiutinmallista tekee sen vedenkestävyys ja sen vesitiiviys luokitus onkin hurja IPX7. Käytännössä kaiutin siis kestää jopa upottamisen veden alle. Tässä kaiuttimessa on plussaa myös edullinen hinta ja se on saatavilla 11 eri värissä!

Myös JBL Go 2 -kaiutin on monen kuluttajan suosikki. Go 2 -malli on niin pieni, että se mahtuu jopa taskuun. Kaiutin painaa vain 180 grammaa ja on noin nyrkin kokoinen. Myös tässä JBL-mallissa on IPX7-vesitiiviysluokitus, eli voit ottaa kaiuttimen mukaan rannalle tai uima-altaalle. Voit kuunnella musiikkia Go 2 -kaiuttimesta joko 4.1. bluetooth-yhteyden avulla tai kaiuttimen mukana tulevalla audiokaapelilla. Pienuutensa takia tässä kaiutinmallissa ei ole niin tehokas akku, mutta se kestää silti jopa 5 tuntia kuuntelua. 

JBL erikoisuutena voidaan nostaa esille JBL Link Music -kaiuttimen, jossa on sisäänrakennettu wifi-yhteys 4.2. bluetooth-yhteyden lisäksi. Tässä kaiuttimessa on myös Googe Assistant -virtuaaliavustaja. Kaiuttimessa on 360 asteen pro-luokan ääni, eli kaiutin sykkii ääntä joka suuntaan. Wifi kaiutin mahdollistaa sen, että voit suoratoistaa musiikkia suoraan esimerkiksi Spotifysta.

Löydä edullisin hinta:

JBL Boombox 2 -kaiutin on tehokkain JBL:n koskaan markkinoille tuoma bluetooh-kaiutin ja toisin kuin muut tässä esitellyt JBL-kaiuttimet, se toimii bluetooth 5.1 yhteydellä. Vaikka tällä kannettavalla kaiuttimella on myös hintaa, on siinä aivan valtaisa basso, jonka myös jokainen kuuntelija tuntee. Tämä kaiutin sopii juhlimiseen, sillä sen akku kestää jopa 24 tunnin soittoajan. Voit siis huoletta juhlia vuorokauden ympäri! Tässäkin kannettavassa soittimessa on vesitiivis IPX7-rakenne, joten kaatosade kesken juhlien ei haittaa. Kaikista kevyin picnic-malli tämä ei kuitenkaan ole, sillä kaiutin painaa 5,9 kg.

Marshall kaiuttimet

Marshall kaiuttimet tunnetaan parhaiten niiden retrohenkisestä ja tyylikkäästä ulkonäöstä. Marhall-kaiutin onkin erinomainen sisustushankinta, mutta sen lisäksi se on myös erittäin hyvä bluetooth kaiutin. Marshall kaiuttimissa on myös pala historiaa, sillä niitä on tehty jo yli puolivuosisataa.

Marshall Stockwell II -kaiutin on yksi Marshallin suosituimpia malleja. Tässä bluetooth kaiutin mallissa on 5.0 bluetooth. 5.0 bluetoothin ansiosta ääni on erittäin tarkkaa. Kaiuttimessa on mahdollisuus säätää ääntä yläpaneelin äänenvoimakkuus-, basso- ja treblesäätimillä. Kaiuttimessa on huipputehokas akku, joka kestää kuuntelijasta riippuen noin 20 tuntia kuuntelua. Lisäksi 20 minuutin pikalatauksella saat 6 tuntia lisäkuunteluaikaa. Marshall Stockwell II -kaiuttimissa on kiinnitettynä kitaran kantohihnasta inspiroitu oma kantohihna, jolloin kaiutin on helppo ottaa mukaan minne vain. Itse kaiutin on hyvin kevyt ja painaa vain 1,4 kg. Kaiutin on lujaa tekoa, ja se kestää myös vesiroisketta IPX4-luokituksensa ansiosta.

Klassisen tyylikäs bluetooth-kaiutinvalinta on myös Marshall Stanmore BT II. Kaiutin on todella retrohenkinen ja sen kullanväriset yksityiskohdat tekevät siitä erittäin ylellisen. Vaikka kaiutin itsessään on kuin sisustusesine, siitä lähtee todella voimakas ääni, joka täyttää koko huoneen. Kaiuttimen ääni kuuluu selkeänä myös kovallakin äänenvoimakkuudella sen edistyneiden kaiutinelementtiensä ansiosta. Kaiutin toimii erinomaisella 5.0 bluetoothilla, mutta siinä on myös liitäntämahdollisuudet RCA-tulolle sekä 3,5 mm audioliitännälle. Kaiuttimessa on kullanväriset kolme ohjauspainiketta, joilla voit säätää ääntä. Toisin kuin muissa tämän artikkelin kaiuttimissa, tämä kaiutin toimii verkkoviralla, joten tämä bluetooth-kaiutin sopii kotioloihin käytettäväksi.

Löydä edullisin hinta:

Suurin osa Marshall-kaiuttimista toimii yhteen sovelluskaupasta ladattavalla Marshall Bluetooth -älypuhelinsovelluksella. Sovelluksen avulla voit vaihtaa kappaleita tai muuttaa asetuksia.

Sony kaiuttimet

Sony logo

Myös Sony kaiuttimista löytyy mahtavia, pieniä taskukokoisia kaiuttimia. Esimerkiksi Sony SRS-XB01 bluetooth kaiutin painaa vain 160 grammaa. Tämä kaiutin mahtuu mukaan taskuun tai pieneenkin käsilaukkuun, ja sen mukana tulevan hihnan saa kiinni vaikka pyöräntankoon. Kaiutin toimii bluetooth 4.2 -yhteydellä ja sen akku kestää noin 6 tuntia kuuntelua. Vaikka kaiutin on todella pieni, on siinä iso basso Sonyn EXTRA BASS -teknologian ansiosta. Kaiuttimen vesitiiviysluokitus on IPX5 eli se kestää mahdolliset vesiroiskeet.

Toinen helposti mukaan otettava vaihtoehto on SARS-XB12, sillä tämä kannettava langaton kaiutin painaa vain 243 grammaa. Pieneksi kaiuttimeksi tässä mallissa on huikea akunkesto, sillä kuunteluaikaa on jopa 16 tuntia. Kaiutin on pölyn- ja vedenkestävä, joten tämäkin malli sopii uima-altaalle, eikä haittaa vaikka kaiutin tippuisi veteen. Tässä Sonyn kaiutinmallissa on EXTRA BASS -bassotehoste, joka tarkoittaa, että kaiuttimen basso on syvä ja jykevä. Kaiuttimessa on myös sisäänrakennettu wifi, eli tämä wifi kaiutin pelaa yhteen esimerkiksi Airplay tai Google Cast -palveluiden kanssa. Tätä kaiutinmallia on saatavilla myös monessa värissä, joten löydät varmasti itsellesi sopivan!

Löydä edullisin hinta:

Sony SRS-XB33 bluetooth-kaiutin on myös erittäin suosittu Sonyn langattomien kaiuttimien malleista. Tässäkin mallissa on Sonyn EXTRA BASS -ominaisuus eli kaiuttimen kaksoispassiivielementit ja täysi äänialue parantavat matalia taajuuksia ja antavat bassoon potkua. Tämä malli toimii niin pysty- kuin vaaka-asennossa seisten tukevasti. Kaiutin on niin kestävä, että voit ottaa sen vaikka suihkuun mukaan. Koko kaiutin on täysin pestävä ja vedenpitävä. Kaiuttimen akku on ensiluokkainen, antaen kuunteluaikaa jopa 24 tuntia. Mikäli EXTRA BASS -ominaisuus ja upeat led-valoefektit ovat päällä, riittää akku 14 tunnin kuunteluun. Led-valoefektien värejä voi muokata tapahtuman tunnelman mukaan! Voit myös ladata älypuhelimeesi Sonyn Fiestable-sovelluksen, jonka avulla voit säätää kaiuttimen valomaailmaa ja käyttää eleohjausta älypuhelimen näytöltä.

Tutustu myös näihin