Bluetooth kaiuttimien osto-opas

Bluetooth kaiuttimien osto-opas

Bluetoothilla toimiva kaiuttimia on markkinoilla valtava määrä ja niitä löytyy yhä useammasta kodista. Niiden suosion takana on ehdottomasti helppous: et tarvitse enää valtavia stereoasemia nauttiaksesi laadukkaasta äänentoistosta kuunnellessasi musiikkia.

Kaiuttimien ehdottomiin hyviin puoliin kuuluu pienuus ja keveys eli voit halutessasi siirtää kaiuttimen huoneesta toiseen tai ottaa sen vaikka matkalle tai picnicille mukaan. Kannettava kaiutin piristää myös esimerkiksi työpaikalla.

Lisäksi bluetooth kaiuttimet ovat monesti tyylikkään näköisiä sopien sisustukseen kuin sisustukseen.

Bluetooth-kaiutinta valitessa kannattaa miettiä omaan tarpeeseen sopivat kriteerit. Haluatko kevyen mukaan otettavan kaiuttimen, jossa on kenties lyhytkestoisempi akku vai mieluummin painavamman kaiuttimen, mutta jonka akku kestää vuorokauden?

Onko vesitiiviys sinulle tärkeä ominaisuus, eli kuunteletko kaiutinta rannalla vai vain sisätiloissa? Minkälaisen äänentoiston ja basson haluat kaiuttimeen?

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden suosituimmat bluetooth kaiuttimet.

Miten bluetooth kaiutin toimii?

Bluetooth kaiuttimen käyttö on helppoa. Langaton kaiutin toimii bluetooth-yhteydellä, mikä tarkoittaa, että et tarvitse lainkaan johtoja musiikintoistolaitteen ja kaiuttimen välille. Bluetooth muodostaa yhteyden kahden laitteen välille, jolloin laitteista tulee parit.

Useimmissa tapauksissa laitteet ovat bluetoothilla toimiva kaiutin ja älypuhelin. Jatkossa nämä parit muistavat toisensa juuri bluetooth-yhteyden ansiosta. Toisin sanoen, bluetooth-yhteys muodostuu tämän jälkeen automaattisesti aina, kun kaiutin laitetaan päälle ja älypuhelin on lähellä.

Myös äänentoisto on tämän jälkeen automaattista. Bluetooth kaiuttimet käyttävät radioaaltoja hyödyntäviä teknologioita saadakseen aikaan langattoman äänensiirron. Bluetooth-yhteys siirtää tiedon eli useimmissa tapauksissa musiikin tai esimerkiksi äänikirjan älypuhelimesta tai tietokoneesta suoraan kaiuttimeen.

Nykyisin monissa malleissa on bluetooth 5.0, joka onkin nopeampi kuin aiempi bluetooth 4.0. Suurin ero teknisellä tasolla kantosäde, sillä bluetooth 4.0:n kantosäde oli 10 metriä ja parhaimmillaan bluetooth 5.0:n kantosäde voi olla jopa 240 metriä.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter

Saatat pitää myös näistä: