Parhaat vastamelukuulokkeet vertailussa 2023

Parhaat vastamelukuulokkeet vertailussa

Meidän suosituimmat tuotteemme

Vastamelukuulokkeet ovat monille erottamaton osa musiikin kuuntelua ja ne ovatkin todella suosittuja. Samalla ne antavat korvaamattoman mahdollisuuden parempaan keskittymiseen ja tarjoavat rauhaa vaikkapa matkustaessa.

Etätyöskentelyssä laadukkaat vastamelukuulokkeet ovat miltei must ja ihan ykkösvaihtoehto musiikin tai äänikirjojen kuuntelemiseen sekä elokuvien katseluun taaten upean äänenlaadun sekä mahdollisuuden vain vajota musiikin tai työskentelyn uumeniin ilman ulkoisia häiriötekijöitä.

Vastamelukuulokkeet voivatkin parhaimmillaan viedä kuuntelijan upeisiin äänimaisemallisiin tunnelmiin niin kotona, työmatkoilla ja matkoilla. Jos haluat pienen lepohetken ympäröivästä hälinästä tai ihan vain rauhassa musiikin kuuntelemiseen, vastamelukuulokkeet ovat tähän onnen omiaan.

Tämän päivän vastamelukuulokkeet poistavatkin melkein kaikki ylimääräiset äänet ympäriltä, ja tämä saa musiikinkuuntelusta paljon enemmän irti kuin perinteisemmillä nappikuulokkeilla kuunneltaessa. Eikä vastamelukuulokkeiden teknologia ole enää ainoastaan kalliiden mallien ominaisuus, vaan vastamelutoiminnolla saatavia kuulokkeita on nykyään saatavilla usealta eri valmistajalta.

Vastamelukuulokkeet ovatkin yleistyneet viime vuosina räjähdysmäisesti kuluttajien keskuudessa. Jotkut käyttävät niitä avokonttorissa työskennellessään saadakseen työrauhan ja toiset matkustaessaan junalla tai lentokoneella blokatakseen yleisen hälinän pois. 

Kolmas ryhmä nauttii musiikista enemmän vastamelutoiminnolla kuin ilman sitä. Nykyisin vastamelukuulokkeet ovat niin kehittyneitä, että ne poistavat lähes kaiken taustametelin ympäriltäsi. Musiikkiin tai töidentekoon keskittyminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Oli käyttäjien syy mikä hyvänsä, vastamelukuulokkeet ovat tulleet jäädäkseen. Tähän artikkeliin olemme koonneet erilaisia vastamelukuulokkeita tämän päivän markkinoilta ja tämä vastamelukuulokkeiden vertailu auttaa sinua varmasti valitsemaan juuri sinulle sopivat kuulokkeet.

Näitä kuulokkeita me suosittelemme

Sorry, no prices available at this time.

JBL on tuttu nimi kuulokkeiden ja Bluetooth-kaiuttimien maailmassa ja syystä. Ne ovat luotettavat ja ihmiset tietävät saavansa erinomaista ääntä kohtuulliseen hintaan. JBL Tune 750BTNC:t kuulostavat erinomaisilta, näyttävät huikeilta ja sopivat hyvin päähän. 

Lisäksi niitä on helppo käyttää, vedenkestävyyden puute sekä muutamat muutkin pikkupuutteet voivat saada ostajat kääntymään jonkin muun mallin puoleen. Hintaansa nähden kyseessä ovat kuitenkin laadukkaat kuulokkeet.

JBL Tune 750BTNC tarjoaa kilpailijoille saman äänenlaadun ja melunvaimennustason, jotka maksavat paljon enemmän. Alempi hinta tulee ilmeiseksi vasta, kun on kyse pienistä yksityiskohdista, kuten akun kestosta, sovellustuesta ja mukautuvan melunvaimennuksen puutteesta.

Vastamelukuulokemarkkinoilla kaikkein paras vaihtoehto on Sony WH-1000XM4. Nämä kuulokkeet ovat täydellinen valinta lennoille ja paljon reissaaville, sillä niiden akunkesto on huippuluokkaa ja vastamelutoiminto on erinomainen. 

Sony WH-1000XM4 tarjoaa huikean vaihtoehdon niin hyvälle vastamelutoiminnolle kuin hyvälle äänenlaadullekin, eikä siis enää tarvitse valita näiden välillä. Kotona etätöissä työskentelevät arvostavat tarvittavaa rauhaa ja nämä kuulokkeet takaavat sen takuulla. 

Sinun ei siis enää tarvitse kärsiä ulkopuolisesta melusta, vaan pääset Sony WH-1000XM4:n kanssa siihen musiikilliseen taivaaseen, jota olet mahdollisesti kaivannut. 

Sony WH-1000XM4 tarjoaa mahtavan vastamelutoiminnon ja erittäin laadukkaan äänen pakattuna höyhenenkevyeen ja miellyttävään muotoiluun. Näissä kuulokkeissa on muutamia loistavia parannuksia, kuten DSEE Extreme -äänen ylöspäinskaalaus ja useamman laitteen samanaikainen paritus. 

Sony on vaihtanut vanhan järjestelmäpiirin uuteen, ja tämä tuo entistäkin paremman vastamelutoiminnon. Tämän mahdollistaa Sonyn QNe1-suoritin, joka kuuntelee koko ajan ulkoista häiriöääntä ja muuttaa sen mukaisesti vastamelutoiminnon voimakkuutta. Tämä nerokas ratkaisu tekee siitä poikkeuksen muiden valmistajien vastamelualgoritmeista.

Huikaisevin lisäys on Speak-to-Chat-toiminto, joka tunnistaa päällä ollessaan käyttäjän puheen ja hiljentää musiikin sekä poistaa vastamelutoiminnon keskustelua varten. Toiminnon avulla voi keskustella poistamatta kuulokkeita päästä, ja pienen viiveen jälkeen musiikki jatkaa soimistaan, keskustelun päätyttyä.

Sony WH-1000XM5 - häikäisevää laatua

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 on äärimmäisen tehokas kuulokemikrofoni, joka tarjoaa erinomaisen äänenlaadun ja melunvaimennuksen. Se on varustettu uusimmilla teknologioilla, kuten Adaptive Sound Control ja Quick Attention Mode, jotka auttavat mukauttamaan äänen vastaamaan ympäristösi ja tarpeitasi. Kuulokkeet ovat myös erittäin mukavat käytettävät ja niillä on pitkä akkukesto.

Harman Kardon FLY TWS kuulokkeissa on yhdistettynä upea ääni sekä hienostunut muotoilu aidosti langattomaan kuuntelukokemukseen. Nämä kevyet premium luokan kuulokkeet on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja lisäksi ne ovat IPX5-luokitellut, joten ne ovat hien- ja säänkestävät. Nämä saattavat olla parhaat vastamelukuulokkeet, jotka hankit itsellesi. 

Kuulokkeet tarjoavat 6 tuntia kuunteluaikaa kertalatauksella. Ambient Aware -toiminto auttaa pysymään tietoisena ympäröivästä maailmasta kuulokkeita riisumatta ja TalkThru-ominaisuus pudottaa kuulokkeiden äänenvoimakkuuden matalalle nopeasti, tämän ansiosta voit keskustella kavereiden kanssa poistamatta kuulokkeita korvistasi. 

Harman Kardon -kuulokesovelluksen avulla voit räätälöidä itsellesi juuri sellaisen huippuluokan äänikokemuksen kuin haluat. Kuulokkeissa on mikrofoni integroituna, joten voit vastata puheluun ja jatkaa musiikin kuuntelua puhelun päätyttyä. 

Sorry, no prices available at this time.

JBL Live 660NC kuulokkeet korvillasi teet päivästäsi entistäkin paremman. Live 660NC tuottaa taatun JBL-nimikkosoundin tehostetuilla bassoilla. Melunvaimennusteknologia auttaa vaimentamaan ympäriltä tulevat äänet, jotta mikään ei häiritse musiikkinautintoasi. 

Ambient Aware -äänitila tuo turvallisuutta ja TalkThru-toiminto mahdollistaa keskusteluiden käymisen ilman kuulokkeiden ottamista korviltasi.

JBL Live 660NC vastamelukuulokkeet ovat tosi kevyet ja voit niiden avulla nauttia jopa 50 tuntia musiikinkuuntelusta ja selkeistä puheluista. Vaikka akku loppuisikin, voit jatkaa musiikin kuuntelua irroitettavan audiokaapelin ansiosta. Äänentoisto katkeaa automaattisesti, kun et käytä kuulokkeita, ja jatkuu jälleen, kun asetat kuulokkeet päähän.

Kuulokkeiden ominaisuuksiin kuuluu huippulaatuinen JBL Signature Sound -äänentoisto, Adaptive Noice Cancelling -teknologia Ambient Aware -ominaisuudella, nopea pariliitoksen muodostus, yhteensopivuus virtuaaliavustajien kanssa sekä kristallinkirkkaan äänenlaadun tarjoava mikrofoni. 

Kuulokkeet tarjoavat selkeän, dynaamisen ja säröttömän äänen myös korkeilla äänenvoimakkuuksilla, ja ne voi yhdistää heti niiden käynnistyttyä Android-laitteeseen. 

Voimakasbassoinen JBL Pure Bass -ääni ja aktiivinen melunvaimennus luovat upean kuunteluelämyksen. Voit liittää kuulokkeet kahteen Bluetooth-laitteeseen samanaikaisesti. 

Toistoaika on jopa 35 tuntia ANC päällä ja täyteen lataaminen vie noin kaksi tuntia. Akun tyhjennyttyä voit käyttää kuulokkeita myös langallisesti ja jatkaa musiikinkuuntelua. Sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta voit suorittaa näppärät handsfree-puhelut ja puheavustajan käytön. 

Tune 760NC -kuulokkeet muodostavat välittömän yhteyden Android-laitteisiin Google Fast Pair -pikapariliitoksen ansiosta. Ne myös taittuvat näpsästi kasaan, kun niitä ei käytetä. 

On vaikea suoraan sanoa, mitkä ovat parhaat vastamelukuulokkeet, sehän riippuu toki sinun tarpeistasi ja vaatimuksistasi. Esiteltyjen mallien joukosta löydät varmasti itsellesi sopivat. 

Sorry, no prices available at this time.

Näissä Jabran kuulokkeissa on yksi parhaimmista akunkestoista, tyylikäs muotoilu ja runsaasti personointimahdollisuuksia ääniprofiilien suhteen. Elite 85H:ta onkin helppo suositella, vaikkakin toiset voivat jäädä kaipaamaan korkealaatuisia koodekkeja. 

Markkinoilla on olemassa Parempiakin kuulokkeita samassa hintaluokassa, mutta kyseessä ovat Jabran ensimmäiset langattomat ANC-kuulokkeet, laatu on silti vakuuttava ja tulos kiitettävä. Tuskin maltamme odottaa, miltä yrityksen seuraavat ANC-kuulokkeet kuulostavat. 

Perinteisesti vastamelukuulokkeet on suunniteltu niin, että ne eliminoivat kaiken ympäröivän äänen, jolloin kuulokkeiden musiikki kuuluu paremmin tai vaikkapa lentokoneen melu ei haittaa unta. 

Tämä kokemus on erityisen vakuuttava musiikkia kuunnellessa, mutta sen sijaan jos puhut niiden kautta puhelimessa, vastaanottava henkilö kuulee kaiken taustamelun, vaikket itse sitä kuulisikaan. Bosen uudet kuulokkeet eliminoivat tämän lisäämällä vastamelutoiminnon myös puheluihin, mikä on mahtava ominaisuus.

Äänenlaatu on myös hyvä, elävä ja rikas. Lisäksi tasapainoinen äänimaailma kuulostaa upealta.

Jos siis mietit, ostaisitko Sony WH-1000XM3 vai Bose Noise Cancelling Headphones 700 kuulokkeet, suosittelemme ensiksi mainittua edullisemman hinnan ja paremman akunkeston vuoksi. Mutta vaikka ostaisit Bosen kuulokkeet, et mene ihan metsään valintasi kanssa, sillä ne näyttävät upeilta, kuulostavat huikaisevilta ja lisäksi niiden vastamelutoiminto on huippulaatua. Kuulokkeet soveltuvat erinomaisesti lennoille ja työmatkoille.

Miten parhaimmat vastamelukuulokkeet valitaan?

Se riippuu ihan siitä, mitä lähdet kuulokkeiltasi hakemaan. Haluatko huippuluokan äänenlaatua vai parasta mahdollista akunkestoa. Toisille on tärkeämpää melunvaimennustason laadukkuus ja vedenkestävyys, toiset haluavat hifistellä ja vaativat vaikka mitä hienoja ominaisuuksia, maksoi mitä maksoi. 

Vastamelukuulokkeissa on monia erilaisia ominaisuuksia, joista osa voi olla tärkeämpiä toisille ja jotkin toiset ominaisuudet taas ovat jollekin ihan ehdoton vaatimus. Siksi täydellisen vertailun tekeminen on oikeastaan mahdotonta.

Akunkesto on langattomissa kuulokkeissa todella tärkeä ominaisuus. 20 tuntia on melko perusmäärä, mutta parhaimmat kuulokkeet venyvät jopa 35 tuntiin. Yhdellä latauksella voi kuunnella musiikkia siis kokonaisen työviikon ajan. 

Tämä on hyvä ottaa huomioon, jos haluaa käyttää kuulokkeita töissä esimerkiksi etäkokouksissa läsnä ollessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka kuulokkeet sinällään ovat hyvät, niissä ei ole välttämättä hyvää mikrofonia.

Sonyn kuulokkeiden akunkesto on ihan ykköslaatua. Tähän kun vielä yhdistetään erittäin miellyttävä muotoilu, joka ei paina korvia, on selvä juttu että näitä kuulokkeita voi helposti suositella suurimmalle osalle kuulokkeiden käyttäjistä. Varsinkin paljon erilaista musiikkia kuunteleville voi toki jonkin tietyn merkin ominaissoundi olla hyvinkin tärkeässä asemassa. 

Kuulokkeiden valinta ei siis ole missään nimessä helppo juttu. Jos vain suinkin mahdollista, kannattaa aina käydä kokeilemassa liikkeessä kuulokkeita päähän jotta voi todeta itse, mitkä kuulokkeet voisivat sopia omaan päähän ja ovat omille korville sopivat. 

Jos taas tilaus tehdään netissä, joutuu ostaja luottamaan sekä valmistajan sanaan sekä mahdollisiin kuulokkeista tehtyihin arvosteluihin.

Sen jälkeen tulee vielä miettiä tarkkaan, mitkä ominaisuudet ovat oikeasti itselle ne tärkeimmät jokapäiväisessä käytössä ja mistä voi tarvittaessa tinkiä. 

Jos kuitenkin haluaa mahdollisimman yleispätevät vastamelukuulokkeet, joissa akunkesto, äänenlaatu ja meluntorjunnan laatu ovat sopivassa suhteessa, voimme helposti suositella Sonyn WH-1000XM4-vastamelukuulokkeita. Niiden vankkumaton suosio kertoo omaa tarinaansa siitä, kuinka kuluttajat vuosikymmenestä toiseen valitsevat Sonyn laatutuotteet miellyttävään äänentoistoon. 

Kaiken kaikkiaan nyrkkisääntönä voi sanoa, että tuotteen vastamelun laatu, miellyttävä muotoilu, akunkesto ja äänenlaatu ovat sellaiset seikat, joihin on hyvä kiinnittää huomiota vastamelukuulokekaupoilla ollessa.

Saatat pitää myös näistä: