Vuoden 2023 parhaat Bluetooth kaiuttimet

Paras bluetooh kaiutin

Meidän suosituimmat tuotteemme

Millainen on paras Bluetooth-kaiutin?

Tämä tietenkin riippuu käyttäjän kaiuttimelle asettamista vaatimuksista, ei ole olemassa yhtä kaiutinta, joka sopii jokaiselle. Jokaisella kun on oma mielipiteensä asiasta. 

Markkinoilla on olemassa useita malleja, joilla on runsaasti erilaisia ominaisuuksia. Sen oikean kaiuttimen löytäminen voi olla turhauttavaa.

Bluetooth-kaiutin on ihan must jokaiselle musiikin kuuntelijalle, sillä jokainen markkinoilla olevista tarjoaa tänä päivänä loistavan äänen ja lisäksi ne ovat kannettavia. Tähän kun vielä lisätään langattomuus, markkinoiden parhaat mallit ovatkin erinomaisia kun olet lähdössä johonkin matkalle.

Valmistajat ovat vastanneet kuluttajien kysyntään ja tarpeeseen, ja markkinoilla onkin tänä päivänä useita erilaisia Bluetooth-kaiuttimia, jolloin kuluttajan voi olla vaikea valita itselleen sopiva. Mutta ei hätää, me olemme testanneet melkein jokaisen markkinoilla olevan mallin ja testanneet kaiuttimet puolestasi ja tarjoamme tässä artikkelissa sinulle listan parhaista Bluetooth-kaiuttimista, mitä rahalla voi saada. 

Monista parhaista Bluetooth-kaiuttimista löytyy myös ääniavustaja, kuten Alexa tai Google Assistant. Näiden avulla saat loihdittua kaiuttimistasi älykaiuttimet, ja voitkin ohjata niitä samalla kuin muitakin kodin älylaitteita. 

Näitä kaiuttimia me suosittelemme

Sorry, no prices available at this time.

Kuten edeltäjänsäkin, JBL Xtreme 3 on varsin kohtuullisen kokoinen ja kulkee helposti mukana. Kaiuttimessa on mukana pullonavaaja, joten nautit helposti juomia kuunnellen samalla lempimusaasi. 

Xtremen kanssa voit valmistautua huikaisevaan kuunteluelämykseen, sillä neljä elementtiä sekä kaksi passiivisäteilijää varmistavat massiivisen äänenlaadun. Suurikokoinen akku tarjoaa 15 tunnin kuunteluajan ja lisäksi se lataa samalla vaikka kännykkäsi. 

Xtreme 3 on vedenkestävä ja pölytiivis, joten sen voi ottaa mukaansa minne tahansa. Lisäksi siihen voi yhdistää kaksi Bluetooth-laitetta, joten voit vuorotella soittolistoja kaverin kanssa. 

Sinox SXBT1500 - Nerokas kaiutin ja pöytä -kombo

Sinox SXBT1500 yhdistää nerokkaasti Bluetooth kaiuttimen sekä pienen pöydän, joten voit tehdä siihen päälle vaikka jonkin asetelman tai laskea siihen juomasi ja nauttia samalla musiikista. Pöytä on hillityn vaaleaa puuta ja sisäänrakennettu akku tarjoaa 7 tuntia musiikkinautintoa yhdellä latauksella. 

Lisäksi voit ladata sillä laitteitasi langattomasti, eli samalla kun nautit kaiuttimen huikeasta äänenlaadusta, saat myös kännykkäsi täyteen virtaa.  

Lähde seikkailuun ja ota runsasbassoinen JBL-ääni mukaasi. JBL Flip 5 on kestävä ja kätevänkokoinen, joten se kulkee joka paikkaan mukanasi vaikka sää olisi millainen hyvänsä, sillä se on täysin vedenkestävä. 

Voit kuunnella stereona yhdistämällä Flip 5 JBL johonkin toiseen PartyBoost -yhteensopivaan kaiuttimeen. Yli 12 tunnin akunkeston ansiosta voit nauttia lempimusiikistasi pitkään. 

Langaton ja ympäristöystävällinen JBL Flip 5 Eco Edition on ehkä paras Bluetooth kaiutin tässä hintaluokassa tarjoten voimakkaan ja laadukkaan JBL Signature Sound -äänen. 

Sorry, no prices available at this time.

aJazz on kaiutin uniikilla muotoilulla. Kaiuttimessa on TWS-toiminto, tämän avulla kaksi kaiutinta voidaan yhdistää toisiinsa äänen voimistamiseksi. 

aJazz on kurvikkaan kaunis kaiutin, ja se sopiikin sisustuksellisesti jokaiseen kotiin soittaen mielimusiikkiasi kirkkaalla ja selkeällä äänellä. Tuote on saatavilla useissa väreissä.

Vaikka nimi viittaakin jazz-musiikkiin, se toistaa sujuvasti ja kirkkaasti kaikenlaiset musiikkilajit. aJazz on pölyn- ja vedenkestävä, joten sen voi ottaa mukaan mihin vain. 

Sorry, no prices available at this time.

Harman Kardon Citation 300 on designistaan tunnettu hieman isokokoisempi älykaiutin. Tyylikäs pintamateriaali on luksusmainen ja likaahylkivä.

Voit yhdistää useamman Citation kaiuttimen toisiinsa, ja luoda koko kodin vaikuttavan äänentoistojärjestelmän. 

Soittolistoja kontrolloit näppärästi suoraan kännykän näytöltä. Google Assistant auttaa hallitsemaan kaiutinta, antaa vastauksia kysymyksiin, soittaa musiikkia ja ohjaa älykotiasi, kaikki tämä pelkästään äänelläsi.

Tarjolla on runsaasti eri värejä, kuten punainen, sininen, vihreä, violetti, vaaleanpunainen sekä musta. Värivaihtoehdot ovatkin melkoisen rohkeat. Vaihtoehdoista ei löydy tavallista valkoista tai harmaata ja sen puuttuminen voikin viedä ostajan kilpailevien mallien pariin. 

Kaiuttimen kehikko on samaan aikaan sekä upea ja myös todella kestävä. Se onkin alun perin suunniteltu moottoripyöräilijöiden takkeihin sekä palovarusteisiin. UE Boom 3:n ehdottomasti tehokkain myyntivaltti on sen vedenkestävyys. IP67-luokituksella varustettu kaiutin sietää veden alle upottamisen jopa 30 minuutin ajaksi.

Anker Soundcore Flare -kaiuttimen kaksi kaiutinta täyttävät tilan upealla äänentoistolla. Uhkeaa 360-äänentoistoa täydentää musiikin tahtiin sykkivät LED-valot, joilla bileiden tunnelman saa helposti vietyä nextille levelille. 

Vedenkestävä Anker Soundcore Flare ei hätkähdä äkillistä sadekuuroa tai bileitä uima-altaalla, vaan se kestää upotuksen veteen. Ankerin tehokas kannettava Bluetooth-kaiutinsuunnittelu tarjoaa kristallinselkeän äänen syvällä bassolla taaten jopa 12 tunnin jatkuvan kuuntelun.

Sonos Roam -kaiuttimessa yhdistyy luokkansa parhaat ominaisuudet niin liitettävyyden, äänentoiston kuin muotoilun osalta. Kevyt rakenne sekä IP67-luokituksen vesi- ja pölytiiviys ovat tervetulleet ominaisuudet ja lisäksi se kestää myös paremmin sääolosuhteita. 

Sonosin mukaan se kestää vettä metrin syvyydessä jopa 30 minuutin ajan. Vaikka Sonos Roam onkin pienikokoinen, se tarjoaa voimakkaan äänielämyksen tuntuvalla bassolla. Kaiuttimen sisällä on kaksi H-luokan vahvistinta sekä tehokas moottori, joka parantaa ääntä ja sen kantamaa. Lisäksi sisällä on keskikaiutin ja diskantti.

Sonos ilmoittaa kaiuttimen kestävän äärimmäisiä olosuhteita niin kylmässä kuin kuumassakin, joten Moven pitäisi näin ollen toimia niin aavikolla kuin keskellä lumimyrskyä. IP56-luokitus takaa pöly- ja hiekkakestävyyden sekä jopa hetkellisen upotuksen veteen. Kaiuttimessa on jopa erillisiä uomia, jotka poistavat veden laitteen sisältä. 

Sonos väittää rohkeasti laitteen tiputustesteissä betonin hajonneen ennen kuin kaiuttimeen tuli edes lommoa. Paljon luvattu, lieneekö kestää ydinsodankin? Tämä kaiutin on toki painava, mutta paino ja koko ovat onneksi kaiuttimen eduksi, sillä ne takaavat enemmän kaikutilaa ja siten luovat vieläkin paremman äänen.  

Se on matkakäyttöön kestävä, hyvin suunniteltu ja akunkesto on riittävä, mutta silti laatu on yhtä hyvä kuin useimmilla kiinteillä kaiuttimilla niin äänenlaadun kuin älyominaisuuksien osalta.

Sorry, no prices available at this time.

Bose Home Portable-kaiutin on näyttävän minimalistinen ja kaikenlaisen sään kestävä, sekä myös kevyt ja kannettava. Portable Smart Speaker on langaton kotikaiutin ja kannettava Bluetooth-kaiutin yhdessä paketissa. 

Voit siirtää kaiutinta kotona huoneesta toiseen tai ottaa sen mukaasi ulos. Jos olet Wi-Fi-kantaman sisäpuolella, voit hallita kaiutinta Bose Music -sovelluksella ja toistaa musiikkia pilvestä. Wi-Fi-kantaman ulkopuolella voit ohjata sitä kuin mitä tahansa muutakin kannettavaa kaiutinta älypuhelimella tai tabletilla Bluetoothin kautta. 

Jokainen vertailussa mukana ollut kaiutin on huippuluokkaa, päädytpä mihin tahansa näistä niin teet viisaan valinnan. Nämä tuovat sopivasti sykettä ja basson jytyä niin koti-iltaasi kuin laiturin nokassa kavereiden kanssa hengailuunkin.  

Kannattaa miettiä sitä, missä aiot kuunnella kaiutinta. Onko kuunteluympäristössä runsaasti taustamelua? Vai pitäisikö äänentoiston kuulua riittävän voimakkaana melko suuressa huoneessa tai avoimessa tilassa? Haluaisitko ottaa Bluetooth-kaiuttimesi mukaan rannalle? Tai ehkä haluaisit sen mukaasi puistopiknikille? Kaikki käy! Paras Bluetooth kaiutin on siellä missä sinäkin. 

Mitä ikinä oletkaan etsimässä ja mitä toivot kaiuttimeltasi, tämä lista auttaa sinua varmasti tekemään päätöksen. Aloita siis selvittämällä itsellesi, mihin tarkoitukseen ja millaisilla ominaisuuksilla haluaisit Bluetooth-kaiuttimesi. 

No millaisiin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota oikein hyvää Bluetooth-kaiutinta ostettaessa? 

Miten valitsen parhaan Bluetooth-kaiuttimen?

Akunkesto

Akunkesto on erittäin tärkeä ominaisuus Bluetooth-kaiuttimessa. Jos haet kaiutinta ainoastaan kotikäyttöön, jolloin se on enimmäkseen verkkovirrassa kiinni, tämä asia ei näyttele niin suurta osaa. Enimmäkseen akunkesto Bluetooth-kaiuttimissa on n. 10–24 tuntia. 

Ääni

Ääni on myös tärkeä asia, ja tämäkin riippuu siitä, missä aiot kaiutintasi käyttää. Ulkoilmakäyttöön kannattaa valita hyvällä basso-ominaisuudella varustettu kaiutin. Sisätiloihin taas soveltuu paremmin runsasdiskanttinen kaiutin.  

Hinta

Hinta ei välttämättä ole laadukkaallakaan kaiuttimella montaa sataa euroa. Kilpailu on kuitenkin sen verran kovaa, että hinnatkin ovat kuluttajalle suosiolliset. 

WiFi vai Bluetooth-kaiutin?

Pelkästään kotikäyttöön tuleva kaiutin voi olla WiFi-kaiutinkin mutta jos haluat mukanasi kuljetettavan kaiuttimen, silloin kannatta valita Bluetooth-kaiutin. On olemassa myös hieman hintavampia kaiuttimia, joissa on nämä molemmat ominaisuudet. 

Koko

Koolla on myös merkitystä. Haluaisitko pienen ja näppärästi liikuteltavan mallin vai hieman kookkaamman, jota ei niin helposti voi siirrellä paikasta toiseen? 

Vedenkestävyys

Vedenkestävyys voi olla yksi tärkeä kriteeri, jos vietät paljon aikaa rannalla tai muuten veden äärellä. Toki kaiuttimen veteen pudottamista kannattaa välttää.  

Kestävyys

Kestävyys on tärkeä kriteeri, sillä pitäähän kaiuttimen kestää, vaikka se sattuisi putoamaan lattialle. Satsaa siis laatuun ja valitse kestävä kaiutin. 

Ulos- ja sisääntulot

Ulos- ja sisääntulot näyttelevät suurta osaa, jos haluat yhdistää televisiosi kaiuttimeen vaikkapa elokuvien katselua varten. Toki tosi hifistelijä satsaa kotiteatteriin, mutta myös laadukkaalla Bluetooth-kaiuttimella viet leffanautintosi uudelle tasolle. 

Toivottavia ominaisuuksia ovat myös puheohjaus ja kaiuttimen mahdollinen käyttö varavirtalähteenä vaikkapa puhelimelle. Toisista kaiuttimista nämä ominaisuudetkin löytyvätkin. 

Kannattaa miettiä, millaisiin tilanteisiin kaiutinta tarvitaan. Tarvitsetko sitä enemmän mukaasi matkalle vai enemmänkin kotikäyttöön, tämä on melko ratkaiseva tekijä. 

Saatat pitää myös näistä:

Päivän parhaat alennetut kuulokkeet juuri sinulle

Etsimme kaikkien Hintaoppaan kauppojen ja tuotteiden joukosta automaattisesti ne, joiden hinta on juuri nyt poikkeuksellisen edullinen.