Täysin langattomien nappikuulokkeiden TOP 5 vuonna 2023

Täysin langattomat nappikuulokkeet

Meidän suosituimmat tuotteemme

Markkinoilla on ollut jo usean vuoden ajan laaja valikoima täysin langattomia nappikuulokkeita (true wireless -nappikuulokkeet). Nämä tekevät elämästäsi helpompaa kun et menetä hermojasi selvitellessäsi sotkuun menneitä kuulokkeiden johtoja. 

Jos olet kadulla kulkiessasi ihmetellyt, mitä ihmettä ihmisillä on korvissaan, nyt tiedät että ne eivät ole korvakäytävään jääneitä vanupuikkoja, vaan true wireless -kuulokkeet. Nämä kuulokkeet voi ottaa mukaan ihan mihin tahansa, niin lenkille, työmatkalle kuin etätöihinkin. 

Nämä arjen pikkuruiset enkelit ovat melkoisen mahtava keksintö. Ne on helppo kuljettaa mukana omassa kotelossaan, jossa ne myös latautuvat näppärästi. Kotelosta ne saa nopeasti käyttöön, kun tulee tarve kuunnella musiikkia, äänikirjoja, podcasteja tai katsella vaikkapa lempisarjaa joltain suoratoistokanavalta. 

Teknologia etenee tänä päivänä valtavin harppauksin ja kalliimmasta hintaluokasta saakin jo melko laadukkaat nappikuulokkeet, joilla musiikin kuuntelu on jo nautinto. Äänikirjat ja podcastit kuulostavat hyvältä hieman edullisimmillakin nappikuulokkeilla. 

Nykyään ihan kaikissa puhelimissa ei ole enää edes vanhanaikaista kuulokeliitäntää, joten jo siksikin täysin langattomat nappikuulokkeet ovat luonteva valinta luurin kaveriksi. 

Täysin langattomat nappikuulokkeet perustuvat sellaiseen tekniikkaan, että ei tarvita minkäännäköistä johtoa true wireless-kuulokkeiden välille. Nämä kuulokkeet ovat myös todella pienet ja sirot, eivätkä ne paina juuri mitään. Ne onkin helppo unohtaa korviin. 

Sinun ei siis enää tarvitse selvitellä sotkeutuneita johtoja urheilun tai siivouksen lomassa eikä kärsiä niskan takana heiluvasta pannasta. Ja mikä parasta, näissä true wireless -kuulokkeissa myös äänenlaatu alkaa olemaan todella hyvälaatuista luokkaa. 

Jos miinuspuolia pitää hakea, niin akunkesto voisi olla toki parempi. Mutta kaikkea ei kai voi saada, vaan pitää tehdä kompromisseja. Kunhan oppii muistamaan akunkeston, niin oppii myös lataamaan kuulokkeet ajoissa, ennen kuin akku loppuu kokonaan. 

Täysin langattomat nappikuulokkeet mahdollistavat huolettoman liikkumisen paikasta A paikkaan B. Käydään tässä artikkelissa hieman läpi tämän hetken TOP 5 parhaita täysin langattomia nappikuulokkeita. 

Näitä täysin langattomat nappikuulokkeet me suosittelemme

Lypertek PurePlay Z3

Lypertek PurePlay Z3 -nappikuulokkeet ovat todella laadukkaat hintaansa nähden. Niistä löytyy kaikki toiminnot, joita edullisimmista kuulokkeista voi odottaakin ja näiden lisäksi tulee myös erinomainen akunkesto, vedenkestävyys ja USB-C-lataus, joten huokealla hinnalla saa paljon herkkuja. 

Moitimme:

Sonyn kuulokkeiden ehdottomasti paras ominaisuus on aktiivinen melunvaimennin eli vastamelutoiminto. Toki tämän toiminnon käyttäminen heijastuu akunkestoon eli akku kestää noin 6 tuntia melunvaimennuksen kanssa ja 8 tuntia ilman sitä.  

Tämä toiminto on kuitenkin todella harvinaista johdollisissa kuulokkeissa, joten onkin ihan mahtiveto Sonyltä lisätä tämä toiminto täysin langattomiin kuulokkeisiin. Nämä kuulokkeet paitsi kuulostavat hyviltä, ovat myös katseenkestävät korvissa. Lisäksi ne ovat Google Assistentille optimoidut, joten kalenterinhallintakin onnistuu näiden kuulokkeiden kautta. 

Kuulokkeissa on täysin uudenlainen bluetooth-siru, joka paitsi välittää ääntä kuulokenapista toiseen, tuottaa myös loistavan kuuntelukokemuksen lähettäen ääntä vasempaan ja oikeaan nappikuulokkeeseen samaan aikaan.

Kuulokkeissa on korvalle sopiva basso, olematta kuitenkaan ylikorostunut. Nämä Sony-kuulokkeet näyttävät hiukan erilaiselta kuin muut täysin langattomat nappikuulokkeet, sillä ne ovat hiukan ovaalit. Kuulokkeiden mukana tulee jopa seitsemät erikokoiset silikonitulpat. 

Jos olet vannoutunut Apple-fani ja olet tottunut käyttämään iOS tai muita Applen käyttöliittymiä, nämä ovat valintasi. Näissä kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus. Lisäksi ne on helppo yhdistää toisiin Apple-laitteisiin, pisteet tästä. Toki ne on mahdollista yhdistää myös Windows-tietokoneeseen, mutta Applen laitteiden kanssa yhteyden saa helpoiten muodostettua. 

Airpods-kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan ja niiden mikrofonilla on erinomainen toimivuus. Kuulokkeiden mukana tuleekin kolmet erikokoiset silikonitulpat. Kuulokkeet on muotoiltu niin, että välillä jopa unohtaa, että ne ovat korvissa. 

Äänenlaatu on huippuluokkaa ja Siri-toimintoa pystyy käyttämään vaivatta uuden H1-sirun avulla.  

Bassoa kuulokkeissa saisi olla hieman enemmän, mutta tämän puutteen korvaa osittain todella loistavat keskitaajuudet. Biisien vaihtoa sekä pysäyttämistä on helppo kontrolloida kuulokkeiden hipaisulla. Tosin tämä toiminto on hiukan liiankin herkkä, sillä kappale voi vaihtua vahingossa kun vähän sinne päin hipaisee kädellä. 

Koska Jabran uusimmat kuulokkeet ovat hieman kookkaammat kuin edellinen malli, ne eivät sujahda korvaan yhtä hyvin. Mutta sen sijaan tämä malli tarjoaa paljon laadukkaamman äänen, tehokkaan vastamelutoiminnon ja ihan kohtuu hyvän akunkeston.

Uudet 12 mm kaiuttimet ovat kaksi kertaa niin suuret kuin Jabran 75t -mallissa, joten äänenlaatu on parantunut huikeasti. Bassokin on syvempi, joten musiikki soi vielä entistäkin täyteläisemmällä äänellä. Kuulokkeet voi yhdistää Siri- tai Google Now -ääniavustajaan, joten saat haluamasi tiedot ääneen luettuna kuulokkeisiisi. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeet ovat todella tyylikkäät, lisäksi akunkesto ja äänenlaatu tekevät näistä kuulokkeista varsin laadukkaan vaihtoehdon Sonyn kuulokkeille. 

Mikäli sinulla on kovin pienet korvat, nämä eivät välttämättä ole sinulle paras vaihtoehto. Näissä kuitenkin yhdistyy mahtava ääni ja erinomainen vastamelutoiminto, ja se tekee näistä lähes täydelliset. Toki nämä kuulokkeet ovat myös melko hintavat, joten sekin hieman karsii käyttäjäkuntaa. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeet antavat vaativallekin kuuntelijalle tinkimättömän äänenlaadun ja ovat myös ergonomiset käytössä. 

Intuitiivisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Transparent Hearing -toiminto, mahdollistaen paremman ympäristön huomiointikyvyn sekä Smart Pause keskeyttäen toiston automaattisesti, kun jompi kumpi kuuloke otetaan pois korvasta. 

Nämä kuulokkeet ovat höyhenenkevyet ja lisäksi ne kestävät myös hikeä ja roiskevettä. 

Sorry, no prices available at this time.

Bose QuietComfort -nappikuulokkeet tarjoavat maailman tehokkaimman taustaäänien poiston. Nämä kuulokkeet mahdollistavat täydellisen yksityiskohtaisen äänimaailman ilman minkäänlaista taustaääntä. 

Perinteisten painikkeiden sijaan näitä kuulokkeita ohjataan yksinkertaisilla eleillä. Tämä saattaa tuntua hieman hankalalta, koska olemme tottuneet painikkeisiin. Bosen kuulokkeet istuvat korviin tukevasti ja ovat käytössä miellyttävät. 

Toisinaan ympäristön tapahtumista on hyvä olla jyvällä, eikä sulkea kaikkia taustaääniä pidä sulkea pois. Liikenteessä ja lentokentällä pitää seurata mitä ympärillä tapahtuu ja mitä kuulutetaan. 

Bose QuietComfort -nappikuulokkeissa on useita taustaäänien poistotasoja, joten voit sulkea ulkomaailman joko täydellisesti pois tai vain hiukan. Tai jotain näiden väiltä. 

Bassoa kuulokkeissa saisi olla enemmän vaikka äänenlaatu onkin erinomainen. 

Kuinka valita parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet?

Tarjontaa on paljon, joten valinta on vaikea. Kuulokkeita ostaessa kannattaakin harkita millaisia ominaisuuksia tarvitset niiltä. Eri valmistajilta löytyy erilaisia tekniikoita, joihin kannattaa tutustua ennen ostoa. Parhaat ominaisuudet löytyvät tunnetuilta merkeiltä, kuten Sony ja Apple. Mutta toki muutkin valmistajat yltävät lähes samaan.

Mieti siis tarkkaan oma tarpeesi, millaiseen käyttöön tarvitset täysin langattomia nappikuulokkeita? Urheiluun vai työmatkalle? Onko vastamelutoiminto sinulle tärkeä vai yhdentekevä? Pitääkö niiden olla roiskevedenkestävät vai täysin vedenkestävät? Aiotko käyttää kuulokkeita esimerkiksi treenaamiseen, äänikirjan kuunteluun sängyssä vai työskentelyyn?

Kaikki nämä ominaisuudet ja omat vaatimuksesi vaikuttavat siihen, millaiset true wireless -kuulokkeet juuri sinun kannattaa valita. 

Saatat pitää myös näistä: