Apple AirPods 3 vai AirPods Pro – kummat valita?

Apple AirPods 3 vai AirPods Pro

Meidän suosituimmat tuotteemme

Puntaroitko edelleen kuulokkeiden välillä? iPhonesi suorastaan huutaa päästä soittamaan musiikkia korvillesi, mutta et osaa päättää, ostaisitko AirPods 3 vai AirPods Pro -kuulokkeet? Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tässä artikkelissa käymme läpi näiden kuulokkeiden eroja sekä hyviä ja huonoja puolia. 

Ihan kaikille AirPods ei ole edes välttämättömyys, sillä onhan vanhemmissa iPhoneissa kuulokeliitäntä, joten myös piuhalliset kuulokkeet ovat vaihtoehto. Mutta uudemmissa iPhone malleissa tällaista piuharatkaisua ei enää edes ole, joten AirPods on suositeltava vaihtoehto. Ovathan ne ehkä parhaat langattomat nappikuulokkeet, jotka markkinoilla on saatavissa.  

Äänenlaatu

AirPods 3

Kuulokkeet ovat parempi versio edellisestä mallista. Ääni on erittäin dynaaminen ja niillä voi nauttia niin muhkeista bassoista kuin korkeiden äänten kirkkaudestakin. Etenkin basson osalta nämä kuulokkeet ovat parantuneet ja äänimaisema onkin matalan jytinän ja voimakkaan lämpimän sekoitus. Kuuntelukokemus on todella nautinnollista. 

Adaptiivinen taajuuskorjain säätää musiikkia automaattisesti korvan muotoa tukevaksi. Pron teknologia korjailee äänenlaatua koko ajan nappien asettelun mukaan. Sisäänpäin suunnatut mikrofonit räätälöivät reaaliaikaisesti niin matalia kuin keskitason taajuuksiakin.

AirPods Pro

Nämä täysin langattomat kuulokkeet tarjoavat aktiivisen vastamelutoiminnon ja lisäksi ylimääräiset mikrofonit parantavat vastamelutoimintoa. AirPods Pro on parantanut äänenlaatuaan edellisistä malleista ja erityisesti basso on saanut huomattavaa parannusta. Kuulokkeet sopivat erityisen hyvin kevyttä poppia kuuntelevalle, eivät niinkään hyvin klassisen musiikin ystävälle. Nämä ovat kyllä varsin varteenotettava vaihtoehto, jos hakusessa ovat vastamelukuulokkeet

Muotoilu

AirPods 3

Airpods 3

Nämä kuulokkeet eivät ole kovin isoja harppauksia ottaneet muotoilun osalta. Jo ennestään on tuttua minimalistinen ulkonäkö, hillitty tyyli sekä törröttävä varsi. Varsi on tosin lyhentynyt edellisestä mallista, ja ne ovatkin tyylikkään elegantit. 

Varsissa olevat tunnistimet mahdollistavat kappaleiden toistamisen, keskeyttämisen ja ohittamisen sekä puheluun vastaamisen ja sen lopettamisen. Kuitenkaan äänenvoimakkuutta napeista ei voi hallita. Lisäksi äänivuoto mahdollistaa muiden kuulevan musiikkisi ja kuulet oman ympäristösi tapahtumat. Äänen ohjauksessa tarkasti suoraan korvaan on onnistuttu kuitenkin hyvin.

AirPods Pro

Airpods Pro

Pienet muotoiluun tehdyt muutokset parantavat huomattavasti kuulokkeiden käyttökokemusta. Niiden keveyden huomaakin heti ja niiden olemassaolon melkein unohtaa kokonaan. Kuulokkeet pysyvät paikoillaan tiukasti kovemmankin treenin ajan, mutta eivät silti paina korvia. 

Kosketuskontrollit ovat luontevat alun totuttelun jälkeen ja niitä voi räätälöidä oman makunsa mukaisesti. Äänenvoimakkuuden säätöä niissä ei kuitenkaan ole, joten pitää kaivaa puhelin esille tätä toimintoa varten. Kuulokkeiden sisään asennetut kiihtyvyysanturi sekä optinen anturi katkaisevat musiikin automaattisesti, kun otat kuulokkeen korvasta pois. AirPods Pro kuulokkeet ovat kieltämättä arvokkaat, mutta viimeistely onkin taattua Apple-laatua

Ominaisuudet

AirPods 3

AirPods 3 kuva 2

Kuulokkeet ovat todella kevyet ja huomaamattomat, lisäksi pinta on sulavalinjainen eikä siis tunnu ikävältä korvassa. AirPods 3 kuulokkeet ovat veden- ja hienkestävät, samoin latauskotelo. Latauskotelo onkin kevyt ja kompakti ja näin ollen helppo kuljettaa mukana. Kansikin aukeaa vaivattomasti yhdellä kädellä. 

AirPods 3 kuulokkeet ovat merkittävästi paremmat kuin aikaisemmat mallit. Nämä ovat paljon kapeammat, kestävämmät sekä huomaamattomammat. Ehkä jonkun räväkämmän liikuntasuorituksen aikana ne eivät pysyisi korvissa, mutta normaalilla juoksulenkillä ne kyllä pysyvät paikoillaan. 

AirPods Pro

Näiden kuulokkeiden akunkesto riittää mainiosti arkikäyttöön, sillä ne kestävät jopa viisi tuntia yhdellä latauksella. Tämä riittää hyvin työmatkaan tai lyhyelle lennolle. Kuulokkeet saa ladattua näppärästi langattomalla latauskotelolla, joka mahtuu vaikka housujen etutaskuun. 

AirPods Pro kuulokkeet hyödyntävät Applen H1-sirua muodostamaan huippunopean laiteparin iPhonen kanssa. 

Yhteenveto

AirPods 3

Nämä kuulokkeet ovat helppo tapa tutustua tilaäänen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kuulokkeissa on joitakin ainoastaan iOS-laitteille suunnattuja ominaisuuksia, kuten Äänijako ja Puhu ilmoitukset -toiminnot. Latauskotelo tukee langatonta latausta ja on lisäksi MagSafe-yhteensopiva. Kuulokkeista puuttuu kuitenkin vastamelutoiminto ja ne päästävät ympäristön ääntä läpi. 

AirPods Pro

Nämä kuulokkeet ovat hyvä valinta päivittäiseen käyttöön. Perusmalliin nähden äänenlaatu on parantunut merkittävästi. Äänenvoimakkuuden säädön puute on kuitenkin melko huomattava. Kuulokkeet istuvat napakasti korviin ja antavat siis rahoille vastinetta. Adaptiivinen taajuuskorjain säätää musiikin korvan muotoon sopivaksi, joten kuuntelukokemus sisältää erilaisia sävyjä ja on yhtenäinen. Voit luettaa viestisi Sirillä näiden AirPodien kautta. 

Valitsitpa kummat tahansa, molemmat iPhone kuulokkeet ovat laadukasta Applen designia. 

Saatat pitää myös näistä:

Päivän parhaat alennetut kuulokkeet juuri sinulle

Etsimme kaikkien Hintaoppaan kauppojen ja tuotteiden joukosta automaattisesti ne, joiden hinta on juuri nyt poikkeuksellisen edullinen.