TOP 5 täysin langattomat nappikuulokkeet vertailu

TOP 5 täysin langattomat nappikuulokkeet vertailu

Meidän suosituimmat tuotteemme

Jo muutaman vuoden ajan markkinoilta on ollut suuri valikoima täysin langattomia nappikuulokkeita, eli true wireless -nappikuulokkeita. Täysin langattomat nappikuulokkeet helpottavat arkeasi – ei enää johtojen selvittämistä. 

Lisäksi langattomien nappikuulokkeiden kanssa on helppo liikkua paikasta toiseen, huolimatta siitä, onko puhelimesi tai muu musiikinkuuntelulaitteesi kädessäsi. Tässä artikkelissa käymme läpi markkinoiden 5 parasta langatonta nappikuulokemallia.

Vertailun parhaat langattomat nappikuulokkeet

Jabra Elite 85T Bluetooth langattomissa kuulokkeissa yhdistyy huikea äänentoisto, kompakti koko sekä aktiivinen vastamelutoiminto. Mukautettava HearThrough-tila päästää myös vähän ympäristön ääniä läpi, joten voit kuunnella musiikkia ja silti parantaa turvallisuuttasi huomioiden ympäristösi.

Näissä pienissä napeissa on kuusi kohinaa vaimentavaa mikrofonia, varmistaen täydellisen äänenlaadun puheluille. Kuulokkeet on valmistettu kestävistä materiaaleista ja niillä on IPX4-luokitus, joten ne kestävät pölyä ja vesiroiskeita. Kuulokkeet ovat yhteensopivat Siri- ja Google Assistant -ääniavustajien kanssa.

Applen Airpods Pro -kuulokkeet nousivat erittäin korkealle testissä. Nämä ovat ykkösvalinta iOS- ja muita Apple-käyttöliittymiä käyttäville. Kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus. Airpods-kuulokkeiden vahvuutena on helppous yhdistää muihin Apple-laitteisiin.

Ne saa yhdistettyä myös esimerkiksi Windows-tietokoneisiin, mutta Apple-laitteissa yhteydenmuodostus on helpointa käyttää. Airpods-kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa ja niiden sisältämä mikrofoni toimii erinomaisesti myös työpuheluissa.

Kuulokkeiden mukana tulee kolme eri kokoa olevaa silikonitulppaa. Kuulokkeiden uudenlainen muotoilu saa sinut unohtamaan täysin, että ne edes ovat korvissasi. Äänenlaatu on erinomainen ja uusi H1-siru mahdollistaa Siri-toiminnon käyttämisen helposti.

Kuulokkeissa ei ole liialti bassoa, mutta keskitaajuudet ovat sitä vastoin loistavat. Musiikkia kuunnellessa kappaleiden vaihto ja pysäyttäminen on tehty helposti kontrolloitavaksi kuulokkeiden hipaisulla. Heikkoutena voidaan pitää hipaisuherkkyyttä – pipoa päähän laittaessa kappale saattaa vahingossa vaihtua.

Miinuksena Applen kuulokkeissa on korkean hinnan lisäksi se, että niiden akun kunto heikkenee ajan myötä. Arviolta kuulokkeiden akku kestää hyvänä noin 24 kuukautta.

Kuuntelu- ja puhelukäytössä yhdellä latauksella saa 3,5-4,5 tuntia kuuntelu- ja puheluaikaa ja latauskotelolla 24 tuntia lisäaikaa. Lisäksi Apple Airpods Pro -kuulokkeet eivät ole vertailun halvimmasta päästä, hinta on noin 239–259 euroa.

Lue tästä lisää Airpods Pro -kuulokkeista

Reflect Flow -kuulokkeiden parissa nautit täydellisestä vapaudesta. Voit vaihtaa biisiä ja vastata puheluihin kosketuksen avulla. IPX7-luokituksen ansiosta kuulokkeet kestävät hikeä ja sadetta tarjoten jopa 10 tuntia äänentoistoa.

Kuulokkeet tarjoavat selkeän ja säröttömän äänen korkeillakin äänenvoimakkuuksilla, joten nautit huipputasoisesta äänentoistosta.

Ambient Aware -toiminto varmistaa turvallisuuden liikunnan aikana antamalla ympäristön äänien tulla läpi. Kuulokkeet ovat todella miellyttävät käytössä, eivät satuta korvia vaan eri koossa tulevien ergonomisten silikonisovittimien ja Freebit-osien ansiosta ne istuvat tiiviisti ja mukavasti.

Sony WF-1000XM4 kuulokkeet ovat läpikäyneet muodonmuutoksen monellakin alueella, ja tuloksena on parempi äänenvaimennus, uusi kuuloke-elementti parannetulla suorituskyvyllä, täysin uudet melua tunnistavat mikrofonit sekä melua eristävät korvasovittimet paremmalla istuvuudella.

Kuulokkeissa on huippuluokan melunvaimennus, korkealaatuinen äänentoisto sekä älykkäät kuunteluominaisuudet yhdistettynä ensiluokkaiseen käyttömukavuuteen, vedenkestävyyteen ja pitkään akunkestoon.

Dynaaminen basso ja integroitu V1-prosessori korostaa äänenlaatua ja vähentää äänen säröytymistä.

Keskustelun alettua Speak-to-Chat keskeyttää automaattisesti musiikin ja antaa ympäristön äänten tulla läpi. Voit siis keskittyä kuulokkeet korvillasi juttutuokioon kaverin kanssa ja sen päätyttyä musiikki jatkuu automaattisesti. Melunvaimennus auttaa kuulemaan puhelinkeskustelut selkeämmin myös meluisassa ympäristössä.

Harman Kardon kuulokkeissa yhdistyy upea ääni sekä luksusmainen muotoilu. Kuulokkeet on valmistettu laadukkaista materiaaleista, tarjoten jopa 6 tunnin kuunteluelämyksen yhdellä latauksella.  Lisäksi ne ovat IPX5-luokitellut, joten ne ovat hien- ja säänkestävät.

Kuulokkeiden monien ominaisuuksien ansiosta pysyt yhteydessä musiikkiisi ja ulkomaailmaan. Ambient Aware -toiminto auttaa pysymään ympäristöstä tietoisena ja TalkThru-ominaisuus laskee kuulokkeiden äänenvoimakkuuden, joten voit jutella ystävän kanssa. Harman Kardon -kuulokesovelluksen avulla on mahdollista muokata itselleen sopiva huippuluokan äänikokemus.

Kokemuksia bluetooth-nappikuulokkeiden käytöstä

Langattomat nappikuulokkeet läppärin päällä

Monesti bluetooth-nappikuulokkeissa on nappikuulokkeet keskenään yhdistävä niskan takana kulkeva kaapeli tai eräänlainen panta. Näitä johtoja ja niskapantoja on muutamaa erilaista mallia markkinoilla. Tämä johto toimii äänenvälittäjänä kuulokkeiden välillä.

Bluetooth-nappikuulokkeiden etuna on se, että molemmat kuulokkeet pysyvät helpommin tallessa. Niskan takana menevän johdon avulla kuulokkeet myös roikkuvat mukavasti kaulalla, vaikka ne ottaisi pois korvista.

Joissain kuulokemalleissa on kuulokkeissa sisällä oleva magneetti, jolloin kaulalla roikkuessa ne yhdistyvät yhteen. Yleensä kuulokkeet yhdistävässä johdossa on myös mikrofoni sekä pieni kaukosäädin, jolla voi vaihtaa kappaleita ja säädellä äänenvoimakuutta.

Äänenvoimakkuuden säätö on ehdoton etu verrattuna moneen täysin langattomiin kuulokkeisiin, joissa ei aina itsessään ole äänenvoimakkuuden säätömahdollisuutta. Joskus bluetooth-nappikuulokkeissa on saattanut olla lisäksi kaapeli, jonka avulla bluetooth-nappikuulokkeista on saanut tehtyä johdolliset yhdistämällä laitteeseen.

Bluetooth-nappikuulokkeissa on myös yleisesti pidempään kestävä akku kuin täysin langattomissa kuulokkeissa. Keskimäärin bluetooth-nappikuulokkeiden akku kestää 10-15 tuntia kuuntelua. Tämä on ehdoton etu verrattuna täysin langattomiin kuulokkeisiin.

True wireless -kuulokkeet

Langattomat nappikuulokkeet

True wireless -kuulokkeet eli täysin langattomat kuulokkeet perustuvat tekniikkaan, jossa kuulokkeissa ei ole mitään johtoa kahden nappikuulokkeen välillä. Täysin langattomien kuulokkeiden paras puoli on helppous. Kuulokkeet ovat monesti niin pienet ja kevyet, että ne unohtaa korvaansa.

Ne ovat muotoilultaan sirot ja tyylikkäät. Urheilu ja kotiaskareet sujuvat paljon helpommin ilman sotkeutuvia johtoja tai niskan takana roikkuvaa pantaa. Myös äänenlaatu on parantunut viime vuosina huomattavasti.

Täysin langattomien kuulokkeiden huonona puolena voidaan nostaa esiin akun kesto. Tässä vertailussa pisimpään akku kesti kuuntelukäytössä noin 9 tuntia. Toisaalta, mikäli akun keston oppii laskemaan, siihen tottuu nopeasti ja kuulokkeet muistaa ladata hyvissä ajoin ennen akun loppumista.

Saatat pitää myös näistä: