TOP 5 täysin langattomat nappikuulokkeet vertailu

Jo muutaman vuoden ajan markkinoilta on ollut suuri valikoima täysin langattomia nappikuulokkeita, eli true wireless -nappikuulokkeita. Täysin langattomat nappikuulokkeet helpottavat arkeasi – ei enää johtojen selvittämistä. Lisäksi langattomien nappikuulokkeiden kanssa on helppo liikkua paikasta toiseen, huolimatta siitä, onko puhelimesi tai muu musiikinkuuntelulaitteesi kädessäsi. Tässä artikkelissa käymme läpi markkinoiden 5 parasta langatonta nappikuulokemallia.

Vertailun parhaat langattomat nappikuulokkeet

1. Jabra Elite 75T -langattomat kuulokkeet

Löydä edullisin hinta:

Jabra Elite 75T -kuulokkeita voi suositella kaikille musiikin ystäville. Äänenlaatu on erittäin korkea, ja se näkyy kuulokkeiden suosiossa. Näistä pienistä kuulokkeista lähtee iso ääni, ja esimerkiksi basson laatu on hämmästyttävä kuulokkeiden kokoon nähden. Kuulokkeilla saat myös elokuvaelämyksen uudelle tasolle – äänimaailma vastaa käytännössä subwoofer-kaiutinta. Kuulokkeiden pienuus tekee niistä uskomattoman mukavat ja kevyet korvissa – et edes huomaa, että ne ovat paikallaan. Nämä Jabra Elite 75T -kuulokkeet ovat 20 % pienemmät kuin saman valmistajan aiempi malli. Musiikin pysäyttäminen tai kappaleen vaihto käy ihanan helposti kuulokkeita painamalla. Samalla kuuluu pieni pieni klik-ääni, jotta tiedät painaneesi kuulokkeita oikein. Tämä vähentää myös vahingossa tapahtuvaa hipaisua kuulokkeiden ohjauskohdassa. Näiden kuulokkeiden akku kestää noin 7,5 tuntia kuuntelua ja puheluita. Kuulokkeiden mukana tuleva latauskotelo tarjoaa tarvittaessa noin 28 ylimääräistä käyttötuntia. Jabra Elite 75T -kuulokkeilla on IP55-luokitus, eli ne ovat pölyn- ja roiskeenkestävät kuulokkeet. Kuulokkeiden heikkoutena on se, että niiden yhdistämiseksi tarvitset Jabra-sovelluksen. Kuulokkeiden mukana tulee kolme eri kokoa olevaa silikonitulppaa. Jabra Elite 75T -kuulokkeiden hinta on noin 174–220 euroa.

2. Apple Airpods Pro -langattomat kuulokkeet

Löydä edullisin hinta:

Applen Airpods Pro -kuulokkeet nousivat erittäin korkealle testissä. Nämä ovat ykkösvalinta iOS- ja muita Apple-käyttöliittymiä käyttäville. Kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus. Airpods-kuulokkeiden vahvuutena on helppous yhdistää muihin Apple-laitteisiin. Ne saa yhdistettyä myös esimerkiksi Windows-tietokoneisiin, mutta Apple-laitteissa yhteydenmuodostus on helpointa käyttää. Airpods-kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa ja niiden sisältämä mikrofoni toimii erinomaisesti myös työpuheluissa. Kuulokkeiden mukana tulee kolme eri kokoa olevaa silikonitulppaa. Kuulokkeiden uudenlainen muotoilu saa sinut unohtamaan täysin, että ne edes ovat korvissasi. Äänenlaatu on erinomainen ja uusi H1-siru mahdollistaa Siri-toiminnon käyttämisen helposti. Kuulokkeissa ei ole liialti bassoa, mutta keskitaajuudet ovat sitä vastoin loistavat. Musiikkia kuunnellessa kappaleiden vaihto ja pysäyttäminen on tehty helposti kontrolloitavaksi kuulokkeiden hipaisulla. Heikkoutena voidaan pitää hipaisuherkkyyttä – pipoa päähän laittaessa kappale saattaa vahingossa vaihtua. Miinuksena Applen kuulokkeissa on korkean hinnan lisäksi se, että niiden akun kunto heikkenee ajan myötä. Arviolta kuulokkeiden akku kestää hyvänä noin 24 kuukautta. Kuuntelu- ja puhelukäytössä yhdellä latauksella saa 3,5-4,5 tuntia kuuntelu- ja puheluaikaa ja latauskotelolla 24 tuntia lisäaikaa. Lisäksi Apple Airpods Pro -kuulokkeet eivät ole vertailun halvimmasta päästä, hinta on noin 239–259 euroa.

Lue tästä lisää Airpods Pro -kuulokkeista

3. Beats Powerbeats Pro -langattomat kuulokkeet

Löydä edullisin hinta:

Beats Powerbeats Pro -kuulokkeet olivat vertailun parhaat kuulokkeet urheiluun ja liikkumiseen. Powerbeats Pro -kuulokkeiden korvalehden taakse asetettava sanka pitää kuulokkeet paikallaan kovemmassakin extreme-urheilussa, ja sangan takia kuulokkeet tuntuvat erittäin mukavalta. Kuulokkeissa on vahva basso. Kuulokkeiden mukana tulee neljä eri kokoa olevaa silikonitulppaa. Näistä kuulokkeista ei akku lopu helpolla kesken, sillä saat jopa 9 tuntia kuunteluaikaa. Näissä kuulokkeissa olikin vertailun paras akku kuunteluajan perusteella. Mukana tuleva latauskotelo tarjoaa yhteensä noin 24 tuntia lisäkuunteluaikaa. Näissä kuulokkeissa on myös Apple Airpods Pro -kuulokkeista tuttu H1-siru Siri-toiminnon käyttämiseksi, mikä on erinomainen piirre Apple-tuotteiden käyttäjille. Kuulokkeissa on IPX4-roiskeluokitus, eli ne kestävät hyvin roisketta. Powerbeats Pro -kuulokkeiden hinta on noin 199–249 euroa.

4. Sony WF-1000XM3

Löydä edullisin hinta:

Näissä kuulokkeissa yksi parhaista ominaisuuksista on aktiivinen melunvaimennin eli vastamelutoiminto. Akun kesto on 6 tuntia melunvaimennuksella ja 8 tuntia ilman melunvaimennusta. Mukana tulevalla latauskotelolla saat kuulokkeille käyttöaikaa yhteensä 24 käyttötuntia melunvaimennuksella ja 32 käyttötuntia ilman. Nämä kuulokkeet on optimoitu Google Assistantille, eli voit hallita esimerkiksi kalenteriasi näiden kuulokkeiden kautta. Kuulokkeiden uudenlainen bluetooth-siru ei välitä ääntä vain kuulokenapista toiseen, vaan tuottaa erinomaisen kuuntelukokemuksen lähettämällä ääntä vasempaan ja oikeaan nappikuulokkeeseen samanaikaisesti. Kuulokkeissa on miellyttävä basso, joka ei ole ylikorostunut. Näiden Sony-kuulokkeiden ulkonäkö on hieman erilainen kuin muiden täysin langattomien nappikuulokkeiden, sillä ne ovat enemmän ovaalit. Kuulokkeiden mukana on jopa 7 kappaletta erikokoisia silikonitulppia. Kuulokkeiden heikkoutena on se, että niiden yhdistämiseksi tarvitset Sony Headphones Connect -sovelluksen, ja että kuulokkeet eivät ole roiskeenkestävät. Sony WF-1000XM3 -kuulokkeiden hinta on noin 189–249 euroa.

Lue tästä lisää Sony WF-1000XM3 -kuulokkeista

5. Happy Plugs Air 1 -kuulokkeet

Löydä edullisin hinta:

Happy Plugs Air 1 -kuulokkeissa hienoin ominaisuus on laaja värivalikoima ja vaihtuva mallisto. Toisin kuin muissa vertailun kuulokkeissa, tästä kuulokemallista löytyy jopa 15 eri väristä mallia. Latauskotelot ovat todella tyylikkäitä malleja, joissa on muun muassa marmorikuviointia. Kuulokkeiden muotoilu on hieno, ja kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa. Kuulokkeissa on yllättävän hyvä basso, joka saattaa mennä jopa liialliseksi joissain kappaleissa. Näiden kuulokkeiden akun käyttöaika kuuntelussa on vain 3,5 tuntia, mutta latauskotelon avulla kuunteluaika on yhteensä noin 14 tuntia. Vertailussa huomattiin, että näiden kuulokkeiden äänenlaatu on parempi musiikkia kuunnellessa kuin puhelun aikana. Toisin kuin monissa muissa malleissa, kuulokkeissa on yhteensä 14 erilaista kosketuksella tapahtuvaa ohjaustoimintoa musiikin, puheluiden ja puheohjauksen kontrollointiin. Kuulokkeiden mukana tulee kahta eri kokoa olevaa silikonitulppaa. Näiden kuulokkeiden etuna on myös edullinen hinta, sillä Happy Plugs Air 1 -kuulokkeet maksavat noin 59–89 euroa.

Kokemuksia bluetooth-nappikuulokkeiden käytöstä

Langattomat nappikuulokkeet läppärin päällä

Monesti bluetooth-nappikuulokkeissa on nappikuulokkeet keskenään yhdistävä niskan takana kulkeva kaapeli tai eräänlainen panta. Näitä johtoja ja niskapantoja on muutamaa erilaista mallia markkinoilla. Tämä johto toimii äänenvälittäjänä kuulokkeiden välillä. Bluetooth-nappikuulokkeiden etuna on se, että molemmat kuulokkeet pysyvät helpommin tallessa. Niskan takana menevän johdon avulla kuulokkeet myös roikkuvat mukavasti kaulalla, vaikka ne ottaisi pois korvista. Joissain kuulokemalleissa on kuulokkeissa sisällä oleva magneetti, jolloin kaulalla roikkuessa ne yhdistyvät yhteen. Yleensä kuulokkeet yhdistävässä johdossa on myös mikrofoni sekä pieni kaukosäädin, jolla voi vaihtaa kappaleita ja säädellä äänenvoimakuutta. Äänenvoimakkuuden säätö on ehdoton etu verrattuna moneen täysin langattomiin kuulokkeisiin, joissa ei aina itsessään ole äänenvoimakkuuden säätömahdollisuutta. Joskus bluetooth-nappikuulokkeissa on saattanut olla lisäksi kaapeli, jonka avulla bluetooth-nappikuulokkeista on saanut tehtyä johdolliset yhdistämällä laitteeseen. Bluetooth-nappikuulokkeissa on myös yleisesti pidempään kestävä akku kuin täysin langattomissa kuulokkeissa. Keskimäärin bluetooth-nappikuulokkeiden akku kestää 10-15 tuntia kuuntelua. Tämä on ehdoton etu verrattuna täysin langattomiin kuulokkeisiin.

True wireless -kuulokkeet

Langattomat nappikuulokkeet

True wireless -kuulokkeet eli täysin langattomat kuulokkeet perustuvat tekniikkaan, jossa kuulokkeissa ei ole mitään johtoa kahden nappikuulokkeen välillä. Täysin langattomien kuulokkeiden paras puoli on helppous. Kuulokkeet ovat monesti niin pienet ja kevyet, että ne unohtaa korvaansa. Ne ovat muotoilultaan sirot ja tyylikkäät. Urheilu ja kotiaskareet sujuvat paljon helpommin ilman sotkeutuvia johtoja tai niskan takana roikkuvaa pantaa. Myös äänenlaatu on parantunut viime vuosina huomattavasti. Täysin langattomien kuulokkeiden huonona puolena voidaan nostaa esiin akun kesto. Tässä vertailussa pisimpään akku kesti kuuntelukäytössä noin 9 tuntia. Toisaalta, mikäli akun keston oppii laskemaan, siihen tottuu nopeasti ja kuulokkeet muistaa ladata hyvissä ajoin ennen akun loppumista.

Tutustu myös näihin