Apple Music – täydellistä harmoniaa

Apple Music on striimauspalvelu, jossa voit kuunnella miljoonia biisejä. Siellä voit myös ladata omia suosikkikappaleitasi ja toistaa niitä myös offline-tilassa, voit myös laulaa mukana reaaliaikaisten sanoitusten ansiosta. Kuuntelu onnistuu kaikilla laitteillasi, sovellus tarjoaa sinulle valikoitua uutta musiikkia sekä editorien poimimia soittolistoja. 

Apple Music on mahtava paikka oman musiikkikirjaston hallintaan sekä kuunteluun. Lisäksi löydät koko ajan uutta musiikkia omaan kirjastoosi. Parhaat vastamelukuulokkeet ansaitsevat parhaan musiikin toistopalvelun. 

Perustiedot

Aivan kuten Spotifykin, Apple Music tarjoaa miljoonittain kappaleita. Se myös yhdistää henkilökohtaisen musiikkiluettelosi suoratoistoon sekä radioon, kaikki samassa paikassa. Tällä hetkellä Apple tarjoaa kolmen kuukauden ilmaisen kokeilujakson ja kokeilujakson jälkeen palvelu maksaa 9,99 EUR/kk henkilökohtaisen paketin osalta tai 14,99 EUR/kk perhepaketin osalta. Perhepaketin voi jakaa jopa viiden henkilön kanssa ja jokainen saa henkilökohtaisen tilin. 

Musiikki

Voit toistaa kappaleita napauttamalla tai klikkaamalla sitä. Toiston hallinta onnistuu iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Android-laitteella napauttamalla soitinta näytön alareunassa. Jos kuuntelet musiikkia omalla Mac-tietokoneellasi, käytä näytön yläosassa olevia säätimiä.

Voit pyytää Siriltä apua musiikin kuunteluun sekoituksella ja laittamaan toiston päälle. Vaihtoehtoisesti voit  käyttää Apple Musicin säätimiä. Kun toistat jonkin kappaleen, voit antaa automaattisen toiston valita sinulle samanlaisia kappaleita seuraavaksi tai asettaa seuraavaksi toistettavan musiikin jonoon. Sovelluksessa on myös täydellisesti ajoitetut sanoitukset, joita voit seurata samalla, kun kuuntelet kappaleita. 

Näin pääset alkuun

Apple Musiciin voit rekisteröityä monin eri tavoin. Voit ladata Musiikki-sovelluksen iOS-laitteellasi, Macillasi tai PC:lläsi tai siirtyä osoitteeseen www.music.apple.com. Myös Android-käyttäjät voivat ladata Apple Musicin itselleen. 

Kannattaa poistaa täppä kohdasta automaattinen uusiminen, ettei ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilauksesi jatku automaattisesti. Tämä siis siinä tapauksessa, että et siis halua sen jatkuvan.  

Monta tapaa kuunnella

Now Playing-ikkunan avulla voit hallita nykyisen kappaleen toistoa. Koko näytön versio näyttää albumin kannen, mutta todellinen taikuus on äänenvoimakkuuden liukusäätimen alla olevassa kolmen pisteen kontekstivalikossa. Näiden pisteiden napauttaminen tuo esiin runsaasti lisävaihtoehtoja, kuten kappaleen lisäämisen kirjastoon, kappaleen lisäämisen olemassa olevaan soittolistaan tai voit luoda myös uuden soittolistan, voit käynnistää mukautetun radioaseman luomisen ja uusi asema jää välilehteen näkyviin. Voit jakaa kappaleita viestien ja meilien kautta, voit jakaa radioasemia, näet kappaleiden sanat jotta voit laulaa mukana, voit kertoa Apple Musicille omasta musiikkimaustasi, jotta se voi myöhemmin tehdä parempia ehdotuksia uusista kuunteluvaihtoehdoista. 

Voit kuunnella lempimusiikkiasi joko kaiuttimen ja kuulokkeiden kautta. Bluetooth kaiutin onkin loistava vaihtoehto musiikin kuunteluun, mikäli et halua pitää kuulokkeita korvillasi. 

Musiikki-sovelluksessa on viisi erillistä osiota: Kirjasto, Kuuntele nyt, Selaa, Radio ja Haku. Nyt toistetaan -ikkuna on aina näkyvissä, joten voit helposti ohittaa kappaleita tai jakaa niitä. Jokaisen osion avulla voit käyttää niin omaa musiikkiasi kuin Apple Musicin musiikkia. 

Kirjasto

Apple Music screenshot

Kirjastosta löydät kaiken iTunes Storesta ostamasi ja Apple Musicista lisäämäsi musiikin sekä omat soittolistasi. Kirjasto on myös järjestetty eri luokittain, jotta voit helpommin tarkastella musiikkiasi joko artistien, albumien tai kappaleiden mukaan.

Kappaleiden lisääminen Apple Musicista edellyttää, että iCloud Music kirjasto on käytössä. Mikäli olet tilannut Apple Musicin, sinun ei tarvitse maksaa myös iTunesista, vaan se sisältyy Apple Musiciin. 

Aivan kuten Spotifyssakin, lisättyäsi kappaleita kirjastoosi, voit ladata ne offline-kuuntelua varten. Tämä on näppärä toiminto, jos haluat säästää mobiilidatan käyttöä lennon aikana. Ladattu musiikki-osiossa näetkin vain laitteellesi fyysisesti tallennetut kappaleet. Lennolla voikin sitten uppoutua musiikin ihanaan maailman kuulokkeet päässä. Katso täältä parhaat langattomat nappikuulokkeet.

Kuuntele nyt

Apple Musicista voit etsiä suosikkimusiikkiasi ja löytää Kuuntele nyt -osiosta lisää musiikkia, josta pidät. Näet myös yhteenvedon suosikkivalikoimastasi, mukaan lukien suosikkisi, kuuntelemaasi musiikkiin perustuvat musiikkisuositukset ja vaikka mitä muuta. Soittaessasi musiikkia, Apple Music oppii tuntemaan musiikkimakusi ja ehdottaa sinulle Kuuntele nyt -osiossa sellaista musiikkia, josta ehkä pidät.

Selailu

Tämä osio on vähän kuin aikakausilehti. Toisin kuin perinteiset musiikin suoratoistosovellusten selausosiot, jotka keskittyvät vain siihen, että voit perehtyä sisältöön luokkien, kuten artistin tai genren mukaan, Apple Musicin selaus muistuttaa enemmänkin Apple App Storen kotisivua. Siinä on ehdotuksia, jotka auttavat löytämään jotain uutta massiivisen suuresta miljoonien kappaleiden musiikkivarastosta. Voit myös edelleen selailla perinteisten luokkien mukaan. 

Katso mitä ystäväsi kuuntelevat

Apple Musicissa voit luoda profiilin, jotta ystäväsi näkevät, mitä kuuntelet. Ja vastaavasti sinä näet, mitä he kuuntelevat. Ne ystäväsi, jotka ovat valinneet, että kuka tahansa saa seurata heitä, ilmestyvät ensin listaan. Näet myös ne Apple Music-ystäväsi, jotka eivät ole tätä mahdollisuutta valinneet. Heille voit napauttaa kutsupainiketta, joka lähettää heille linkin haluamallasi tavalla. Kannattaa tehdä kutsusta hieman persoonallisempi, etteivät he luule sitä roskapostiksi tai tietojen kalasteluksi. 

Soita musiikkia Apple Watchilla

Apple Watch

Olitpa sitten juoksemassa tai työmatkalla, Apple Watch on näppärä tapa toistaa ja ohjata Apple Musicia ranteeltasi. Voit käyttää Apple Musicia monin eri tavoin Watchin kautta. Voit toistaa kelloon tallennettua musiikkia ohjaten sitä digitaalisesti. Voit myös käyttää kelloa hallitsemaan iPhonelle tallennettua musiikkia ja jos sinulla on Apple Music käytössäsi, voit toistaa musiikkia kelloon. Toki voit kuunnella lempimusiikkiasi myös kuulokkeiden kautta, katso täältä parhaat iPhone kuulokkeet.

Häviötön ääni

Useimmat äänenpakkaustekniikat menettävät hieman alkuperäiseen lähdetiedostoon sisältyviä tietoja. Häviötön pakkaus säilyttää kaikki alkuperäiset tiedot. Apple on kehittänyt oman häviöttömän äänenpakkaustekniikkansa nimeltään Apple Lossless Audio Codec eli ALAC. 

Häviöttömän äänen toisto mobiili- tai Wi-Fi-verkon kautta kuluttaa runsaasti enemmän dataa. Lisäksi sen lataaminen vie laitteessa huomattavasti enemmän tilaa. 

Viimeisimmät artikkelit