Oikeat kuulokkeet podcastin kuunteluun

Oikeat kuulokkeet podcastin kuunteluun

Sopivilla kuulokkeilla voi kuunnella podcasteja, ne auttavat keskittymään paremmin ja ne tekevät harjoittelusta hauskempaa. Ei kuitenkaan ole helppoa valita sopivia kuulokkeita monien valmistajien ja mallien joukosta. Valitako johdolliset vai langattomat? Mitä tarkoittaa true wireless? Pitääkö kuulokkeista maksaa useita satasia, jos markkinoilla on tarjolla myös muutaman kympin kuulokkeita?

Hyvät kuulokkeet ovat hintansa arvoiset

 • On kaksi tärkeää syytä, miksi kannattaa harkita nappikuulokkeiden tai vastamelukuulokkeiden valintaa, kun olet hankkimassa uusia kuulokkeita:
 • Kuuntelet usein meluisassa tai häiritsevässä ympäristössä
 • Kuuntelet korkealaatuisia ohjelmia ja haluat täydellisemmän äänikokemuksen

Ehkä käytät samoja kuulokkeita myös musiikin kuunteluun. Joten vaikka et luokittelisi itseäsi ”audiofriikiksi”, varmasti haluat äänen kuulostavan niin hyvältä kuin mahdollista. Dynaamisiin ympäristöihin sopeutumisesta toimii esimerkkinä Zeal Networkin Zeal Business Model Change.

Mielipiteet kuulokkeista ovat erittäin subjektiivisia. Eri ihmiset vannovat eri asioiden nimeen, ja voi olla vaikea sanoa, kenen mieltymykset vastaavat omia mieltymyksiäsi. Kokeile siis mikä toimii sinulle ja mikä tuntuu oikealta.

Podcasteja on erilaisia

Podcast on viime kädessä toimitustapa, ja ei todellakaan ole yhtä ainoaa sääntöä sanoa, että kaikki esitykset kuulostavat samalta. On olemassa yleisesti hyväksyttyjä standardeja, kuten keskimääräinen äänenvoimakkuus, joita yhä useammat tuottajat noudattavat. Mutta podcasteja on monia erilaisia. Ehkä kolme yleisimmin käytettyä tyyppiä ovat:

 • Jonkun isännöimä haastattelushow tai soolomonologi
 • Dokumentaarinen tyyli
 • Audiodraama

Tarvitaanko podcastin kuuntelemiseen jotkin erityiset kuulokkeet? Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on: ei! Niin kauan kuin kuulokkeesi toimivat täydellisesti ja niissä on upeita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, ne ovat hyvät. Voit käyttää joko langatonta tai langallista sekä over-ear- tai in-ear-laitetta, sillä ei ole merkitystä.

Mitä podcastien kuunteluun käytettyjen kuulokkeiden tulisi sisältää? Haluat varmasti kuulla kuuntelemasi podcastin jokaisen yksityiskohdan, joten melunvaimennusteknologian pitäisi ehdottomasti olla kuulokkeissa mukana. Se auttaa sinua olemaan enemmän kosketuksissa siihen, mitä kuuntelet, etenkin silloin kun olet erittäin ruuhkaisissa tai äänekkäissä ympäristöissä.

 • Hinta/budjetti: Kaikilla ei ole samaa budjettia, mutta on hyvä idea miettiä, kuinka paljon rahaa olet kuulokkeisiin valmis käyttämään. Onneksi saatavilla olevien kuulokkeiden laajan valikoiman ansiosta hinta ei välttämättä korreloi parempaan laatuun.
 • Mukavuus: Käytät todennäköisesti kuulokkeita pitkiä aikoja, joten mukavuutesi tulee olla etusijalla. Valitse mahdollisimman kevyet kuulokkeet, sillä raskaammat vaihtoehdot voivat olla epämukavia pitkään käytettynä. Pehmustetut tyynyt ja suuret kuulokepehmusteet ovat avain mukavuuteen. Säädettävyys on myös iso etu, jotta voit sovittaa kuulokkeet tarkasti omaan päähäsi sopivaksi.
 • Varastointi ja kuljetus: Onko siirrettävyys sinulle tärkeää? Jos olet aina liikkeellä, kannattaa miettiä kuulokkeiden siirrettävyyttä. Kuinka painavat ne ovat? Ovatko ne joustavat? Voitko taittaa ne?
 • Langalliset vai langattomat kuulokkeet: Tämä päätös riippuu täysin henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja tavoistasi. Bluetooth kuulokkeet vertailu sivustoon.
 • Akun kesto: Yksi huomioitava asia on, että langattomat kuulokkeet on ladattava usein, mikä voi olla melko häiritsevää. Onneksi useimmissa langattomissa kuulokkeissa on myös langallinen mahdollisuus.
 • Korkeampi latenssi: Langattomissa kuulokkeissa on yleensä enemmän latenssia eli aikaa, joka kuluu lyönnin ja äänen korviin saapumisesta. Latenssiin vaikuttavat langaton tekniikka ja ympäristötekijät, mutta yleisesti ottaen langallisilla kuulokkeilla on alhaisempi latenssi kuin langattomilla kuulokkeilla.
 • In-ear-kuulokkeet: Ne ovat erittäin kannettavat pienen kokonsa vuoksi mutta ne voivat olla epämukavia, jos niitä käytetään pitkiä aikoja.
 • On-ear-kuulokkeet: Ne ovat suosittuja, koska ne ovat kannettavia ja kevyitä antaen ”avoimemman” äänen, koska voit silti kuulla, mitä ympärilläsi tapahtuu.
 • Over-ear-kuulokkeet: Ne ovat suosituin valinta podcastien hevijuusereille. Korvan yli asettuva istuvuus on erittäin mukava ja äänenlaatu on erinomainen.
 • Vastamelutoiminto: Vastamelutekniikan avulla voidaan osittain vaimentaa ympäristön ääniä mutta ei kuitenkaan aivan kaikkia.
 • Brändi: Joidenkin kuulokkeiden ja nappikuulokkeiden on tarkoitus tehdä vaikutus. Yleensä näissä on tyylikkäitä elementtejä tai ne ovat tietyn merkin valmistamia. Luonnollisesti on hyvä aina tutkia erilaisia mahdollisuuksia ennen ostamista, mutta voit tukeutua muotiin tai ulkonäköön, mikäli haluat kuulokkeet, jotka erottuvat joukosta tai jos olet uskollinen yhdelle brändille.

Kuulokkeet lentokoneessa

Kuulokkeet lentokoneessa​

Tavalliset kuulokkeet eivät auta lentokoneen paineeseen. Poksahdusvaikutus johtuu muuttuvasta ilmanpaineesta ja tiheydestä koneen sisällä. On kuitenkin olemassa joitain erityisiä korvatulppia, jotka auttavat selviytymään muuttuvasta paineesta. Melua vaimentavat kuulokkeet voivat myös auttaa nauttimaan lennon loppuajasta vaimentamalla moottorin ääntä ja auttamalla nukkumaan pitkien lentojen aikana. Valitettavasti nekään eivät vaimenna parin penkkirivin päässä itkevän vauvan ääntä, vaikka niin toivoisitkin. ‍

Viimeisimmät artikkelit